Tuesday, 5 January 2010

Utmaning

Jenny, Jenny, skyll dig själv som utmanade mig, för nu kommer några mindre attraktiva bilder från det alegniska hushållet. Utmaningen går ut på att visa var och hur man förvarar sitt kaffe och te.

Under ett par år i början av 90-talet var jag Tupperwaretant och från den tiden härstammar de flesta plastpytsorna i vårt hushåll. Jag gjorde ingen vinst under min tid som Tupperkonsulent, för allt det som jag kunde ha tjänat gick till fler burkar och pytsor (jag har ju sagt att jag alltid varit en samlare av stora mått, suck). När vi byggde vårt hus år -95, planerade jag köket enligt mitt Tupperwarelager. Alla prylar skulle ha sin egen givna plats. Idag är jag inte längre särskilt förtjust i plastbyttorna, men å andra sidan finns de gömda bakom dörrar, så jag försöker förtränga dem och försöker att inte låta dem störa min sinnesfrid.

Så här bor vår kaffeburk. Den används givetvis varje dag. Vi är alla kaffedrickare i huset. Själv fick jag min första kaffeslurk när jag var två månader gammal, och när jag var två år kunde jag redan koka kaffe själv. Och på den tiden fanns inga kaffebryggare, utan vattnet kokades på spisen, varefter vattnet hälldes över i en tratt med filter och kaffe. Vad jag minns brände jag mig aldrig. Den enda olyckan jag kommer ihåg från min tid som ung kaffekokerska var när jag skulle koka kaffe till grannfarbron i min nya rosa plastkanna. Till min stora besvikelse (jag känner stinget i hjärtat än idag) smälte kannan till en liten brun och illaluktande fläck på spisen.

<

Det här med te är en helt annan story. Det är en dryck som inte passar i min mun. Visst har jag försökt flera gånger, men nää-ä, det går bara inte att svälja sådant bajs. Teet för sålunda en ganska undanskymd tillvaro i vårt hus. Äldre sonen brukar dricka te när han är förkyld, och så vill vissa gäster ha te istället för kaffe, men större åtgång än så har inte den sorten hos oss. Här bor vår teburk, inklämd mellan sirapen och råsockret i skafferiet.


Jag gör som vanligt, d.v.s. väljer inte ut någon att skicka vidare utmaningen till, men den som vill visa sina förvaringburkar är mer än välkommen att göra det!

35 comments:

StrandviksVillan said...

Hallåja!
Här har du en till "tupperwaretant" haha!
Jag tycker burkarna och pytsorna är jättebra att ha, men jag förvarar mina i stora lådorna istället för i överskåp. Har fortfarande ett lager oanvända burkar också...
Jag hade så bra försäljning att jag blev momsskyldig! Det var inge kul, mer pappersarbete, men jag slutade ändå då jag väntade barn nummer ett. Fick massor med fina saker som premier i tävlingar och sånt :)

Huvva så kallt det är idag!!
Ska och jobba på eftermiddagen men imorrn är ledigt igen hurra!
V hälsar så mycket tillbaka!

Ha en bra dag!
kram A-C

Minna said...

Hyvää Uutta Vuotta teillekin!!!
Käyppä Youtubessa kurkkaamassa Danny: My generation. Se on myös blogini soittolistalla. Tosi hauska. Iso D pistää parastaan.
Kävin hakemassa Canonin eos viissatasen. Mun eka digijärkkäri. Filmijärkkäri on vielä kuiteskin tuolla tallessa. jos vielä jonain päivänä...no jaa...Linsseihin ei oo viel varaa...täytyy pikkasen jarrutella...Tää mamma on pistänyt rahaa palamaan Joulunjälkeen enempi kun laki sallii ;0)
Terkut; Minna

Signe 1 said...

JA tupperware, det var tider det, hihi...vet att mamma sålde sånt!! Här har du oxå en stor kaffelover, det är sååå gott!:-) Och jisses vilka fina bilder du visade i förra inlägget, så härliga vinterbilder!

Signe 1 said...

Glömde ju skriva KRAAAM Sofia:-))

Lotta said...

Och här en till TW-tant :))))
Det ser ju ut som om du hade öppnat mitt köksskåp *fniss*.
Jep, jag började då jag var hemma med barn nummer ett, Jenny. Sålde riktigt bra och vann (även jag) diverse finheter. Höll på ca 7 år och gillade det mycket... sen blev jag förslappad....
Tänk om vi varit på nån TW-festival tillsammans .... kul!

Kram, Lotta

♥ Affi ♥ said...

Grym ordning och reda!
Själv äger jag ett fåtal Tupperware varav endast två används. Den ena är en stor fyrkantig med genomskinligt plastlock, i den bor havregrynen. I en likadan som du har i ditt överskåp förvarar jag kaffet. I brist på skojigare förvaring. Ska försöka hitta en "söt" burk till kaffet så att den kan få stå framme på köksbänken.

Ha en bra dag!
Kram

Louise said...

Hihi ja vem har inte varit på en massa TW-partyn...här finns det också en del TW grejer - inte så snygga kanske men en del nog väldigt bra!!

Vekarus said...

Ihana! Tupperia ja vaaleanpunaista kannu! Sait hymyn huulille!

syssi said...

Min tupperwarekarriär var på 80 talet ;) Kaffe e nog livselexiret här med.

Loa said...

Man kan väl inte annat än konstatera att tupperware burkarna åtminstone håller god ordning i de stängda skåpen. Här finns det oxå gott om dem och fast de inte är direkt snygga så är de praktiska och hållbara.

jakt,skor,barn,inredning said...

Jo en och annan tupperwareburk har det smugit in hos mig också. Men mitt kaffe bor i en fin glasburk. Nilla

Pink and white dreams said...

Hej!

hälsningar från också en Tupperwaretant, vårt lager är fyllt till bristningsgränsen av burkar, oanvända sådana... Jag sålde i åtta år, det gick ganska bra och en hel del andra saker och resor har det också blivit. Tyckte det var helt skoj, men nu är det magnetsmyckena som gäller, snygga och har en bra inverkan på hälsan.
Är faktikst också utled på burkarna, tycker nu att det är mycket roligare att servera i porslin och glas. Allt har sin tid!
Gillar inte kaffe alls och te hör inte till favoriterna heller, men har hittat några sorter som är helt okej, VITT te, Roibos och ett gräddrabarberte, dessa är sådana som går att dricka, lite honung i till.

Bra start på veckan!

Sabi

Odin said...

Ler lite åt Tupperwaretant.
Men så har jag ju oxå själv rätt många plast pyttsor i just Tupperware. Har gått på massor av sådanna partyn under 80-90-talet.
Vår kaffeburk är därför oxå en Tupperware men en äldre modell en din. *skrattar* Te det förvaras i flera olika burkar och lådor hos oss eftersom vi alla har lite olika te smaker. Min mans te förvaras i en Löfbergslila kaffeburk. Våra gästers te förvaras i en plastlåda med genomskinligt lock och själv dricker jag mästadels "preppelte" som finns på burk. Sen har vi en massa påsar löste som vår dotter gillar och de förvaras alla i sina ursprungspåsar.

Livet på Vestergård said...

Ser att du har samma tema som mig :)
I mina skåp bor det också många tupperware burkar, men försäljare har jag inte varit.
Ha det bra i vinterkylan!

Taina said...

Bajs? Hahahahaha!!! Det var en ny synonym till te som jag aldrig hört tidigare.

Känner igen kaffeburken! Hade en likadan men locket PAJADE faktiskt! Trots Tupperware. Slängde skiten och sedan dess blev det en glasburk från IKEA!

Kramar!!

Annika said...

Te---bajs????
HAHAHAHA!!
Nädu!! Det är ju godare än kaffe any day of the week...
men vi är ju alla olika och tur är det...
Jag brukade dricka te på fat som mim morfar drack sitt kaffe på fat. Ville testa att dricka på bit också, men det funkade inte så bra...
Kaffedoften är underbar, men det smakar inte lika gott som det doftar, tycker jag.
Visst kan jag dricka kaffe, absolut, men föredrar te-bajset, fniss!!!
TW grejjer är för övrigt THE shit!! De går ju aldrig sönder och håller år efter år! Gillar TW!!
Kram på dig!! Förresten, klart du gillar kaffe (Kultra Katrina eller ;-)))???) DU bor ju i FINLAND!!

singprays said...

I can't show my storage jars after your beautifully organized array of containers!! ;) I do have my spices alphabetized but most of my cupboards are not as neat as yours! :) Do you like Mate from Argentina? - Now I have to figure out which button to push - Publicera din kommentar or forhandsgranska - Eenie meenie miney mo... Wish me luck :)

ginga said...

Thé och DU!! Du skrek ju som en stucken gris då O. serverade thè åt dej, det minns du säkert och jag med

singprays said...

LOL WOW you REALLY don't like tea. heehee

Kamomilla said...

Vårt te är också ganska bortglömt och bortgömt...

Här dricks det bara "rollatorkaffe" (som sonen kallade perkolatorkaffet) När momi o moffa kommer får de te, då letar jag febrilt efter tepåsarna...

Helt Enkelt said...

jösses, vilken ordning....
skulle du öppna min skafferidörr möttes du INTE av en sån ordningsam syn....

tur att jag förvarar mitt kaffe på köksbänken, eftersom jag också fått den utmaningen... :))))

kram
anna-malin

HannasVirrVarr said...

Tupperware känns tryggt :)

Livet på Sjögård said...

Aah, perkolator kaffet är bäst!
Får inte jag kaffe genast på morgonen blir det bara skräp av hela den dan. Och starkt ska de va!
Jag har inte många tupperware grejer, jag kanske är för "ung" till det ;) men nåt oersättligt från tw har jag och det är slickepotten. Har haft den redan i 6-7 år samt en glasskopa (inte i så flitig användning men bra är den).

Jenny said...

Hej Ingela aka the Tupperware-Lady;)

Kul att du antog utmaningen! Du ser ut att ha ordning o reda på alla dina TW burkar:)

Kraam Jenny

Nyanser av vitt said...

Hej på dig "Tupperwaretanten",
Det är iallafall superbra saker...
Kram

Lyckoslanten said...

Va' snyggt och enhetligt i dina skåp! Jag har donerat största delen TW åt min mor. Vi kom till ett vägskäl där man behövde bygga ut huset för att få mera skåpar för dessa attiraljer, som förvisso är bra att ha. ♥ Ann-Lis

Ann-Catrin said...

hallå där


herre min skapare så många burkar.
jag kan förstå att din ainkomster på den fronten inte var på topp
men burkarna är i allafall väldigt bra!!

Vad säger du om te va... bajs..
det som är så himmelskt
h,mm närj där var vi inte lila hörru!"

Stor kram på dig i vinterkylan
A-C

Linruz said...

Det där kallar jag ordning och reda.
Kram Lina

Stjärnor & Champagne said...

Hahahahahaaaaaaa jag tror jag dör med din beskrivning. Jag fick denna av en bloggvän och nu huserar den runt. Jag tyckte att den var ganska kul faktiskt och se hur alla har det i sina skåp. Klart man skall bjuda på sig själv.....Ja angående betong så har jag inte en aning....
Kramkram A

Annbritt Schmützer said...

Inga plast burkar kommer in hos mig*L*
ha de gött

annbritt

Nyanser av vitt said...

Välkommen in till mig. Har en liten utlottning
Kram Agneta

Hanna said...

Det var en fin ordning du hade på dina burkar!
Jag har bara ett fåtal Tw bytsar... mamsen brukar handla på sig sånt lite då o då, så hon har skänkt mig några :)
Vackra iskristaller i förra inlägget! Så får vi på altanen med... ingen värme där heller.

Haha, jaa man skulle nog bli bra förvånad om inte källaren fanns där helt plötsligt :P Efter allt jobb... tänk att det va 140 kubik sand därnere innan vi började tömma... för hand! Huvva :D

Kyligt hos er? Börjar krypa neråt -30 här... brrr :/

Ha d gott!
Kram Hanna

Helenas Hem -Om livet på landet said...

hahaha då har vi nåt gemensamt, TE är någonting som inte jag heller kan dricka. Bara lukten är blääää
Men kaffe är gott! :)

KRAM på dej

Laura S said...

Vilken tur att jag INTE behöver visa skåpet som vårt kaffe och te bor i, blir riktigt svettig av bara tanken..Helt underbara isblommor, det är verkligen rena underverk av Skaparen! Vad synd att du inte tycker om våren, jag är nog lite karpas för jag gillar den på sätt och vis..kram från Laura

alegni said...

karin > never heard of it! i had to google it, but now i'm wiser again :)