Thursday, 7 January 2010

Kall trettondag

Igår blev det en tur till skärgården igen. Nu har svärmors möbler bytt hem. Förutom möblerna jag visade tidigare, köpte familjen några pjäser till från huset. Det är bra att alla möbler får komma till samma hem istället för att splittras och spridas runt landskapet.

Det var ju givet att vi måste välja vinterns hittills kallaste dag för att åka ut till skärgården (fast idag är det ännu kallare). Både fingrar och tår hann bli stelfrusna under den korta stund vi stannade till vid båthamnen för att fotografera den myckna snön. Den första bilden i serien är från förra turen dit ut, de övriga från igår.





30 comments:

Ulrika said...

Vackra bilder!!

Kram Ulrika

trollmor said...

Vilka underbara bilder. Man kan faktiskt se kylan i dem.
Här är det i skrivandes stund - 32 grader och jag är glad att jag inte behöver gå ut mer än till brevlådan idag.Bestämde mig för att ta en pappersdag idag här hemma.
Såg i dit förra inlägg ditt/erat burkskåp ,det ser ju trevligt ut.
Tupperwear är inte att förakta ,det finns många bra saker där.
Min slickepott (väldigt gammal) gick av här i dagarna ,den kommer jag att sakna för den är bra. Kanske den finns kvar ännu att köpa.
Ha en fin dag
ewa

Ewas Lilla Boning said...

Huu ja det var verkligen kallt i går .men nu bara 11 grader och det snöar för fullt .Har jobbat inomhus med bara 8 grader varmt haha det va en riktig pina .Satt mer i fika rummet än jag jobbbade .

Kram Ewa

Odin said...

Vilka härliga vinterbilder!
Nu har vi nog fått en riktig varga vinter, något som vi int haft på länge. Men man får ju hoppas att efter en riktig kall vinter skall det komma en riktig varm sommar:-)
Här var det -29 i morse ute och bara 13+ inne då jag kröp undan mitt sköna täcke. Så blir det när man eldar med ved en kall vinterdag. Nå nu har jag fått upp värmen så int lider jag någon nöd.
Det är nog mera synd om alla som saknar hem en sån här kylig vinter.
Undrar hur många som fryser ihjäl.

Ha det gott vännen!
Kramisar

StrandviksVillan said...

Jaaa, det är så vackert att ögonen hela tiden letar sig ut genom fönstrena - ut till LJUSET!!
Men men... verkligen för kallt för att jag ska ta mig ut och fota :S

Visst kommer vi att uppskatta den kommande sommaren desto mer efter en sån här vinter ;)
Jag reagerar på att många bloggare redan börjar skriva om vår!?! Näää, nu är det ju vinter och inte förräns i mars kan man väl börja vårpynta, tycker jag! Fånga dagen - jovisst! Vad tycker du, som är "antivintermänniska"?

Ha en fin dag du söta!
kram Aa-Cee

Signe 1 said...

Men åh så fina bilder du har fångat Ingela!:-) Och buuuurr vilken vargavinter vi har fått, vi hade -25 gr hos oss igår, lite varmare föredrar ju jag;-) KRAM på dig goa bloggis! Sofia

Vekarus said...

Kaunista!

alegni said...

odin > ujuj, 13 grader inomhus låter inte särskilt skönt. du får sparka upp duracellen miss i nassen för att elda åt er ;)

Taina said...

Och det ÄR vackert trots den stränga kylan ni tycks ha drabbats av nu. Norra halvklotet är ju fruset och den där stjärnan som ska få jorden att koka, tycks vara långt borta än, som tur är!

Vackra bilder. Otroligt fina.

Kram

Mina dagar said...

Man ser riktigt hur kallt det är!
Bilderna är sååå fina!
Hoppas ni tinade upp!!
Må så bra!
/Eva

Teija said...

Jösses kun kaunista!! Olis ihanaa, kun nää kelit jatkuisi, mutta toisaalta odotan jo kevättäkin saapuvaksi.. Ikinä ei siis hyvä ;)

Louise said...

Vackert, vackert!!

Jenny said...

Hej sötis!
Åh vilka vackra vinterbilder!! Gillar speciellt den med all snön på fågelhuset:)

Vilken vargavinter vi fått, hoppas det snaart blir varmare tider!

Ha en bra dag!

kraam Jenny

Louise said...

Jag glömde säga...att du får givetvis välja vilket kaffe jag ska koka och bjuda på den dagen du kommer på besök ! :O)Just nu är det igen kardemummakaffe och en STOOOOR hög pepparkakor som gäller. man måste ju göra slut på förråden så att man sen kan börja minska på ätandet, eller hur?

Lantliv på Holm said...

Hej Ingela!

Så makalöst vackra bilder!

Visst är det kallt men så strålande tjusigt. Idag visar sej solen lite igen på västkusten men det blåser hiskilikt kallt :)

Hade det gott - kram!

Annika said...

Men ÅÅÅÅÅÅ!!!!
Jag vill också vara i Österbotten nu!
Jag vill uppleva Skären nu! SAKNAR!

Vilka otroligt vackra bilder du har tagit. Jag blir matt!
Visst har ni kallt, men jag är avis ändå!
Jag är verkligen det!

Kram!!!

Skimrande kristaller said...

Så vackra bilder!! Helt magiska. Ha det gott. Kram Lenita

Maja said...

Vilka fina bilder! Jag undrar bara vad "bollen" på fågelbrädet är för någonting...

Lilja's Corner said...

Häftigt hur snön beter sig! Det är nog så fint ute nu, men det börjar nog räcka med både mängden och temperaturen tycker jag!

Jag äger väldigt lite Tupperwaregrejer, och inte dricker jag mycket kaffe heller! Faktiskt var det så sent som i somras som jag började dricka kaffe. Och eftersom jag sluppit vara kaffeberoende såhär länge, och eftersom alla bekanta lärt sig att ställa fram te till mig istället, så dricker jag fortfarande kaffe högst 1-2 ggr i veckan. Mest då jag känner mig trött och degig på jobbet. Så du får gärna ta fram din lilla teburk, ifall jag kommer på fika nångång! ;)

Ang. sockorna i mitt senaste inlägg så har jag fått dem till julklapp av mormor. Dom e så fina! :)

Lyckoslanten said...

Va' fint att ni fick det mesta till samma ställe. Vi har arvegods här som vi vill bevara för eftervärlden, men det är svårplacerat. Oj så vackert det var att se ut genom lärarrumsfönstret idag och jag tänkte, det där skulle vara något för bloggen. skönt att andra lägger ut fina naturbilder. ♥ Ann-Lis

Livet på Vestergård said...

Vackert, vackert...men i dag var det väl kallt. Det tog nästan ont att andas när man var ute.
Ha det bra!

Kamomilla said...

Vilken fantastisk hatt på fågelbordet!! :D

Livet på Sjögård said...

Såå härliga bilder!!

Vardagslyx said...

Åh, så vackra bilder! Jag tycker ju om vinterbilder, jag;)

Det där med att ta bort ramen lät ju utmärkt. Det är det jag helst vill göra! Men HUR gör man det?

Ha en bra vinterdag!

Kram Pernilla

Vardagslyx said...

Ja, den var tydligen för stor. Men jag skulle gärna få bort ramarna runt alla bilder! Vet du hur man gör?

/P

Lilith said...

Roligt att det fanns människor som uppskattade möblerna och att möblerna fick komma till samma hem dessutom.
Ja, nu vill man inte ge sig utanför dörren i onödan! Undras hur länge kölden ska hålla i sig? Tycker det börjar räcka med den sorten nu...
Vackra vinterbilder du visar, gillar särskilt den sista! Så effektfullt med den snöiga röda väggen! Vårt fågelbord har också skaffat sig en präktig hatt, hur hög kan den månne bli innan hela härligheten faller av?
Du har då verkligen betydligt bättre ordning i dina köksskåp än vad jag har! Våra skåp är så proppfulla pga utrymmesbrist att sakerna närmast rasar ut när man öppnar dörrarna, och ska man ha något som står längst bak får man dra ut en hel massa annat för att komma åt det... Suck, om ändå den där lottovinsten kunde komma så nya köksskåp fick flytta in!
Har nog själv en och annan Tupperwarepryl, fick ju bl a ett tillskott av självaste alegni för ett tag sen! ;) Praktiska och bra saker, Tupperware, det mesta i alla fall!
Kaffeburken blir ju inte använd så ofta här hos oss eftersom ingen av oss själva dricker kaffe, så den plockas bara fram när det kommer kaffedrickande gäster. Teförrådet är däremot desto större, en hel hylla tar det upp plus några burkar som står framme! :)
Ha det så bra i helgen och förfrys dig inte i kölden!

Lilith said...

Nu slog glömskan till igen... Du ska nog få komma hit och besiktiga huset på riktigt någon dag, fast det finns ju risk att det inte går genom besiktningen och vi får en massa att fixa innan det får godkänt... Haha! ;D

Vardagslyx said...

Hi, hi, du är ju som jag! Nästan värre;)
TACK för hjälpen! Ska prova det i lugn och ro när jag kommer hem!

Ha en mysig fredag!

Kram!

Huset på landet said...

Underbart vackert! Men visst njuter man helst på insidan då det blir kallare än -20, brrr.
Ska visst bli "varmare" till helgen igen...
Kul att se en bild på Mrs Alegni också!
Kram, Nicole

syssi said...

Kallt kallt men otroligt vackra bilder:)