Saturday, 30 January 2010

Lördagsnytt

Idag fick vi skymta solen igen och vi kunde konstatera att den står rätt högt uppe på himlen redan, så kanske vi ändå är på väg mot varmare tider även om det inte märks på temperaturen ännu.

Vi åkte en sväng ut till huset i skärgårdsbyn i förmiddags eftersom oljepannan i det gamla huset måste kollas upp med jämna mellanrum. Idag hade vi återigen besök av en man som verkar jobba på att bygga upp ett privat museum, för det var redan tredje gången han ville komma ut för att rota i alla gamla saker både inne i huset och i uthuset. Visst hittade han några pärlor, bl.a. ett halvruttet klaffskåp som stått i uthuset hur länge som helst. En del andra allmogesaker fick han också med sig, och för en alldeles liten stund sedan ringde han maken för att å sin systersons vägnar reservera några andra saker som står i vårt hus till ingen nytta. Det är ju roligt att prylarna kommer till sådana som vi känner till åtminstone litet grann, i stället för att allt ska bli sålt på auktion till who knows who and where.

Själv fick jag hem en del saker igen, men dem visar jag en annan dag. Maken och jag ska strax åka iväg på middag till goda vänner. Vår yngsta guddotter har precis fyllt nio, trots att hon föddes alldeles nyss!

9 comments:

Kamomilla said...

Visst är det bra att sakerna kommer till hem där ni kanske kan följa upp dem, men var vaksamma på vad ni avstår från... Kanske kanske harmar det senare. Kostar det mycket att hyra ett magasin nånstans? Jag menar kanske era svärdöttrar och söner är inresserade? Inte NU -men en vacker dag??

Lena said...

Ni verkar ju nog ha en riktig guldgruva där hos er!

Jenny said...

Hej Ingela!
Ert hus i skärgårdsbyn skulle jag oxå vilja botanisera runt i;)
Ska bli spännande att se vad du fick med dig hem:)

Vilken fantastisk middag du och Mr Alegni åt på er jubileumsdag!! Såg jättesmarrigt ut!

Önskar er en trevlig lördagkväll!

Kraam Jenny

Signe 1 said...

Hoppas ni får en lovely kväll vännen hos era vänner!! Här sitter jag uppkurad i soffan framför brasan, känns gött såhär dagen efter, fniss...

KRAMENKRAM till dig♥!

Sofia

Hanna said...

Godkväll i stugan!
Ojoj, vilka godsaker du visade i förra inlägget! Vattnas i munnen även fast jag är mätt :P

Ja ni verkar ha en riktig guldgruva hos er... spännande att se vad du fick med dig hem :)
Ge bara inte bort sånt som du ångrar sen...

Ha d gott!
Kram Hanna

Lyckoslanten said...

Det känns säkert skönt att någon ni känner något så när tar över det ni inte har möjlighet att förvalta. Man kan ju inte samla på sig allt. Du har ju redan hittat många guldkorn. Ha en skön söndag! ♥ Ann-Lis

Hans said...

Mannen ifråga har ett hus i skärgården som han fyller med allmogeprylar och han jobbar också för Björkö fornminnesförening så somliga prylar hamnar på hembygdsmuset och/eller salteriet. Från min synpunkt sett är det viktigaste att så mycket som möjligt blir kvar i skären. Hel inredningen med allmogeskåp och säng kom ju också intakt till ett och samma ställe i Replot.

Helenas Hem -Om livet på landet said...

GRATTIS på 20-årsdagen!!! :)
Guuud vad jag längtar efter en blodig biff och ett glas rött...mmmm men snart så!;)

Vad spännande det låter med huset i skärgården. Vill också åka dit! ;)

KRAM

syssi said...

Fint att gamla saker sparas å fyller sin plats nån annan stans. Ska bli spännande att se vad du fick med dej:)