Thursday, 21 January 2010

Nyordning i köksfönstret

Nu är det ju inte så att man är begåvad med breda fina fönsternischer där man kan göra vackra arrangemang. Näärå, men smala fönsterbrädor är bättre än inga fönsterbrädor alls och då gör man så gott man kan. Sedan är ju det här med att fotografera i motljus inte direkt världens enklaste grej, men kanske man lär sig så småningom. Problemet med mig och kameran är att jag aldrig tar mig tid sätta mig in i saker och ting, och när jag fotograferar kommer jag inte ihåg att pilla på alla intställningar jag borde. Kanske jag hinner mer sedan när jag blir pensionär. I framtiden.Den här veckan har jag levt som i en dimma igen. Jag drabbades av lägesyrsel i slutet av förra veckan, och den hänger fortfarande kvar. Och som om det inte vore nog med elände, visar termometern -20 nu på morgonen.

18 comments:

Helt Enkelt said...

så fint du gjort!!
hästen o ljuslyktan är finfina...

lägesyrsel är inget att skoja om....fy...har själv upplevt det vid ett par tillfällen och det är riktigt obehagligt!!! mest när jag har legat ner.

hoppas det släpper och att temperaturen blir mildare...

kram
anna-malin

StrandviksVillan said...

Stackars liten...
Förstår att det tar på krafterna, måste verkligen vara obehagligt.
Håller tummarna hårt för att det inte håller i sig så länge!!

Angående att fota mot fönster så har jag själv kommit fram till att man ska ställa fokuseringen lite nedanför, där det är mörkare, sen föra upp kameran mot fönstret. För mig brukar det kunna lyckas så.

Sköt om dig nu vännen!!
kram!

Vekarus said...

Kauniilta näyttää! Myös kuvat näyttävät hyviltä!

Toivottavasti pian helpottaa!

Minä en koskaan jaksa lukea käyttöohjeita ja yritän sitten kysellä mieheltä, jolta välillä saa vastauksen, mutta turhan usein tulee käsky lukea manuaalit :-)

Signe 1 said...

Usch vännen! Sån yrsel är inget att leka med, du får ta det lugnt och ta hand om dig!!

Vad fina dalahästar du har oxå, me like!!:-)

Ha en fin dag!

Kram Sofia

Livet på Vestergård said...

Så fint du har det i fönstret!
Jag har ännu inte läst genom luntan med papper som kom med min kamera. Hellre frågar eller provar jag mig till fram. Nån gång ska jag väl sätta mig ner och läsa igenom den för det skulle säkert vara nyttigt.
Det låter inte trevligt med din yrsel, hoppas att det ger med sig snart! Ha det bra. Kram Kicki

Louise said...

Lägesyrsel? Låter inte bra...Hoppas det går om fort! Du har ändå orkat göra fint i fönstret! Tänk att bloggandet har fört med sig att jag börjat gilla dalahästar...?? :O)ha en skön torsdag!

syssi said...

Fint blir de ju fast utrymmet e litet. Här -16 så de räcker.

Lilith said...

Du har fått det riktigt fint i fönstret! Gillar de gröna inslagen eftersom det råkar vara en av mina favoritfärger... :)
Fota i motljus, ja inte är det bland det enklaste... Och jag är precis som du, brukar inte orka sätta mig in i en massa nya inställningar och saker fast jag borde... Men kanske jag också lär mig så småningom ,typ när JAG blir pensionär! :O
Hoppas yrseln går över snart, måste vara jättejobbigt att det håller i sig så där länge!
Ha det så bra och sköt om dig! Kram!

Tezz från Kungens Kurva said...

Visst är det jobbigt med kylan, men snart är det vår :)
Du har gjort jättefint därhemma!

Karin Lindström said...

Hej Ingela!

Jag tycker dina bilder alltid är fina jag, men det är likadant med mig. Måsta ta och lära mig lite knappar på kameran;) Skåpet är jättefint i hallen. Jag som älskar skåp vill gärna ha fler. Problemet är bara att då måste något annat ut, för nu börjar det bli fullt här:)

Vad otäckt med lägesyrsel, även om jag inte riktigt vet vad det är! Är det ett virus som sätter sig på balansnerven? Det vet jag flera som råkat ut för och det är så otäckt. Hoppas det släpper så du får känna dig pigg igen! Jag är fortfarande hemma med sjuka barn, nu är det stora killen som känner sig hängig. Den lilla får stanna hemma han också för på dagis går det vinterkräksjuka och den slipper jag helst. Ja man får inte mycket gjort här om dagarna och blogga går knappt alls. Så fort jag öppnar datorn ska de ha den istället så jag håller mig ifrån den. Men snart ska jag väl kunna komma igång med lite sömnad igen, jag längtar nu!

Ha det bra och krya på dig!

Många kramar
Karin

Taina said...

Åh vad tråkigt med din yrsel igen! Tycker så synd om dig.

Hoppas dina vackra saker i fönstret kan pigga upp dig lite. Om inte anat så stick ut nosen nu när ni har så där kallt igen...DÅ blir du nog pigg :D

Stor kram på dig!

Lyckoslanten said...

Tråkigt med yrseln, men ändå orkar du med oss! Jag tycker du har rejält med utrymme vid fönstren. Fint arrangerat med diverse. Dalahästen är jättefin.
Det här med tänk om motljus etc. är inget jag tänker på. Shoot Ingela!
Hoppas du blir frisk! ♥ Ann-Lis

Hanna said...

Det va fint i dina fönster!
Jag drömmer oxå om djupa fina fönsterbrädor...

Jobbigt med yrsel!! Det fick jag ofta förut, nu var det länge sen sist... peppar peppar!
Hoppas du blir bättre fort!

Ha d gott!
Kram Hanna

Kamomilla said...

Vackert på fönsterbrädet!

Lilja's Corner said...

Eländes elände! Men du har ju det fint på din lilla fönsterbräda i alla fall ;)

Läste igenom flera inlägg på raken och lämnade att tänka på japaner och vattenspolade träd... En bekant till mig brukar fungera som guide åt diverse japaner och liknande och man får höra de mest otroliga historier! Kommer förståss inte på någon just nu...

Krya på dig vännen!

Lilith said...

Måste bara skriva att ikväll kom virknålen, olch min lilla broderisax som också varit borta, fram igen! Hur de hamnat i ett av TV-bänkens skåp, där det bor FILMER och verkligen inga handarbetsprylar, är en gåta...

Nyanser av vitt said...

Så fint du gjort vännen. Usch vad kallt du har. Här är det tyvärr på 0 så nu försvinner väl snön snart :O(

Kram

Annika said...

SNYGGT!!
Tycker även att din header är så otroligt snygg!
HUR GÖR MAN SÅDÄR FINT!!!?????
Hoppas att du mår bättre nu!
Kram!