Sunday, 31 January 2010

Hemburet

Egentligen är det bra att någon främmande människa gräver i gömmorna, för en sådan hittar saker som man inte själv ser. Ska sanningen fram har jag ju inte själv vågat klättra upp på uthusvinden för att kolla vilka skatter där vilar, men det gjorde mannen jag berättade om igår, och ner från vinden kom han med denna tjusiga soffa och kappmåttet längre neråt i detta inlägg. Han hade velat köpa båda, men det kunde jag inte tillåta. Jag fattade ju direkt att soffan blir perfekt för mina Mailegkaniner. En sittdyna måste jag kanske sy, men det får bli en senare fråga. Att måla den vackert nötta soffan kommer heller inte på fråga.I kappmåttet (som rymmer två kappar) får Allt i hemmet plats, medan alla andra inredningstidningar är för breda för att förvaras i den. Jag får börja jobba på att fylla måttet nu!


Den gamla resväskan har jag tänkt ta hem många gånger, men ångrat mig varje gång, tills nu. Om jag riktigt ger på tusan på det, ska det nog gå att hitta en lämplig adress för kappsäcken här hemma.

En del andra prylar ligger i en hop i köket och väntar dels på att bli dokumenterade var för sig, dels på att hitta en plats i våra överfulla skåp. Mera om dem senare.

21 comments:

Helt Enkelt said...

aaa, vilka skatter!!
soffan var hur FIN som helst och förvaringen till tidningarna...
ha ni allt detta på era ägor? *avis*

ha härlig söndag!

kram
anna-malin

Lyckoslanten said...

Wau! Vilken fin soffa och den är som gjord för Mailegkaninerna! Nej, den där ska nog inte målas! Vilken fin förvaring för tidningarna! Trevligt att se vad som kan finnas i er guldgruva! Ha en skön söndag! ♥ Ann-Lis

Livet på Sjögård said...

Wow, vilken förtjusande liten soffa! Verkligen en skatt!!
Lyckans små kaniner som har dej :)

Livet på Vestergård said...

Men vilken härlig soffa! Den passar perfekt till mailegkaninerna. Helt rätt - den ska du inte måla. Kappmåtten är ju så fina också. Så bra att sakerna får komma fram och användas igen.
Ha en bra fortsättning på dagen. Kram Kicki

Lena said...

Ljuvlig soffa!!

Huset på landet said...

Oj som ni har fyndat, så att det räcker både till er själva och andra! Vilken söt liten soffa, den skulle inte jag ha sålt heller. Men det där med auktion skulle jag ha tyckt varit intressant i alla fall, där skulle man nog ha fyndat ett som annat!
Kram, Nicole

Nyanser av vitt said...

Men vilken underbar soffa och perfekt för kaninerna.
Ha en fortsatt fin söndag
Kram Agneta

StrandviksVillan said...

Verkligen fina saker du fick med dig hem!
Man undrar allt hur mycket mer fina skatter som finns där...?

Ha en fin söndag!

kram, A-C

Jenny said...

Attans Ingela! Vilka skatter!! Blir inte så lite avis på den underbara soffan..suck! Vilken vacker färg..och så härligt nött:)
Blir perfekt till Mailegkaninerna ju!

Ha en trevlig söndagkväll,

Kram Jenny

Kamomilla said...

Nej men så söt soffa och perfekt för kaninerna!!
Läste H:s kommentar i förra inlägget och nu förstår jag mera om "mannen" och hans intresse...Jag borde ha förstått från första början.

Husbonden här undrar om Husqvarnaspisen (i gjutjärn)ännu finns?

Louise said...

Vilken ljuvlig soffa!! helt perfekt i storlek och färg för dina som mailegisar! Du har hur mycket som helst med grejer på bordet så jag gissar att det blir många intressanta inlägg av dem :O)

Sanna said...

Vilka skatter ni hittat på vinden!!Älskar allt!Måla inget- allt är ju så fint som det är. Varför har vi inte någon sådan vind att fynda i.. :)

Kram Sanna

Stjärnor & Champagne said...

Ingela jag säger bara vilken underbart söt soffa.... Jojo det kan jag tänka mig att ni vill att vi har lika hård vinter som ni hihi.
Ha det så gott....

Kram Anne

Karin Lindström said...

Hej Ingela!

Ser att det är fler än jag som har uthus att rota i *ler* Även om jag måste medge att ert verkar innehålla mycket finare saker. Soffan är helt underbar och förvaringen perfekt. Ska bli spännande att se vad ni mer fick med er hem.

Många kramar
Karin

Ullis said...

Härlig tidningsförvaring! Om jag inte helt missminner mej, så borde jag ha en liknande potatiskappa undanstoppad nånstans.
Ha en bra vecka!

HannasVirrVarr said...

Soffan är alldeles ljuvlig!

Odin said...

Vilka fina fynd! Soffan var ju som gjord för dina kaniner. Den blir nog snyggast utan färg, håller med dig. Kappsäckar är bra förvaring, har själv några gamla härliga sådanna.

Ha en bra vecka! kram

Nyanser av vitt said...

Hej vännen
Men nu "får" man köpa tulpaner ju....
Ha en fin måndag Ingela.
kramis

Teija said...

Heissan pitkästa aikaa! Ihan ekaksi pitää kehua tuota ihanaa pientä soffaa!! Oh ja oh!!

Lueskelin vanhempiakin postauksia ja ihan kyyneleet tuli silmiin, kun tuosta miehestäsi niin ihanasti kirjoitit <3 Vakka on selvästi löytänyt kantensa ja niin pois päin :)

Mukavaa talvista viikkoa sinne päin.

syssi said...

De va en helt underbart gullig soffa, å som gjord för kaninerna. De tycks finnas en riktig skattkammare uppe på vinden:)

Taina said...

Helt otroligt vad grejer ni hittar! Den där soffan hade jag kunnat tänka mig ha här hemma. Här finns det många små som skulle kunna sättas i den...enligt Minstingen i alla fall...

Kram