Thursday, 21 October 2010

Homemade


Som jag tidigare berättat, är jag väldigt lättpåverkad av det jag ser runtomkring mig. När Gugi visade bilder på de fina kakor som hon stämplat med en kakstämpel hon vunnit hos en annan bloggare, kunde jag inte låta bli att beställa en egen. Igår hann jag äntligen testa stämpeln, och jag kan säga att roligt var det inte! Ett och annat välvalt ord hann slinka ur munnen på mig innan hela degen var utbakad. Och kakorna ser ju verkligen hemgjorda ut. Jag skulle inte kunna lura någon och påstå att de är fabrikstillverkade. Konstaterade medan jag irriterat bakade ut kakorna att kanske det inte är meningen att det ska finnas text på precis allting, trots att jag gillar texter. Känner jag mig själv, kommer denna stämpel att bli en dammsamlare mer än något annat. Men man måste testa det mesta, annars vet man inte vad man går miste om. Fast smaken är det ju inget fel på.



28 comments:

Teija said...

Ai, tämmösiäkin on olemassa?? Hauska keksintö sinällään! Entäs jos tekis piparista isomman, oisko leima silloin helpompi lyödä?

Tai sitten tota vois käyttää jossain saviaskarteluissa :)

Skogsdoft & havsbris said...

Tur att jag inte hunnit beställa någon då! Misstänker nog att mina kakor skulle bli en katastrof...
Vi måste ta en tur till den nya affären någon gång, är väldigt nyfiken på den! :)

alegni said...

teija > joo, niin se varmaan toimisi paremmin. ja sitten pitää muistaa jauhottaa se leima joka piparin välillä... se tahtoi nimittäin tarttua kiinni taikinaan.

Snäckskalsdalen. said...

Kakorna blev ju urtjusiga, men vad var det som var jobbigt, kletade och fastnade det hela tiden? Var det en speciell deg du använde eller kan man ha den var som helst?
Jag blev ju så klart sugen på att köpa en sådan stämpel, jag ock!
Kram

Heidi said...

Hauska idea! En ole koskaan nähnyt piparileimasinta :) Harmi teitysti jos ei toimi ihan niin kuin on ajatellut, mutta ehkä keksitkin sille jotain muuta käyttöä. Oikein mukavaa torstaita!

En vacker vardag said...

Oj, att baka kex skulle nog vara överkurs för mig. Att baka kex med text på skulle då vara över-överkurs? Är imponerad alltså :) De ser dessutom jättegoda ut.

ginga said...

De ser goda ut i alla fall, kanske man får smaka på lördag??

ginga said...

De ser goda ut i alla fall, kanske man får smaka på lördag??

Annika said...

Tycker också att kakorna blev superfina! Men om det fastnade och allt det där är det ju inget kul.
Det är väl verkligen vad man kan kalla--en onödig PRYL!!!
Fortsätt du att baka utan jobbig stämpel!
Kram!!

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Nyanser av vitt said...

Hej
Vad fint det blev på kakorna.
Sköt om dig
Kram Agneta

syss said...

Mina nerver skulle inte hålla för att baka med en sådan, som krånglar ;)

Signe 1 said...

men woooow vilken cool stämpel och vilka smarriga kakor bagare ingela har gjort!!:-)

ha det bäst vännen!

kraaam s.

Nyanser av vitt said...

Tuuuur för den affären då som får ha dig som kund :O)
Sköt om dig
kram Agneta

Livet på Vestergård said...

Jag har ju också varit in och kikat på den där.Flera gånger har jag tänkt klicka hem den ,men det har inte blivit av ännu. Jag frågar mig alltid hur många gånger kommer den att bli använd...
Men den är lite kul, så vi får se.
Nu har du i alla fall äkta home made kakor att njuta av :)
Kram Kicki

All The Things I Love said...

En annan grej man kan köpa för att det verkar som en bra ide just då är en bananskivare! Och hur många gånger har jag använt den? Siiråo!

Karin Rush said...

How fun is that stamp! I might have to order one too. Just because. ;)

Huset vid ån said...

Hallå vännen!
Vilken rolig ide med stämpeln, jag älskar dina fina o effektfulla bilder....

Trevlig helg!
Kram Therese

Gugis Pärlor said...

Grattis till stämpeln! Var inte lessen för att det kändes jobbigt. Jag doppade stämpeln i mjöl före jag stämplade och så använde jag ett glas som var exakt lika stort som stämpeln för att få kakorna ur degen med snygga kanter! Det går också att använda den till att stämpla fina kort och sånt med ifall man inte orkar baka!

Kram Gugi

soffi said...

*gilla*

lyckobo said...

Kanske de ända var värd mödan och några svordomar, för de ser ju helt smaskens goda ut!!!Nammm:)

StrandviksVillan said...

Ser smarriga ut tycker jag!
Fast nu gruvar jag ju mig lite att försöka själv... :/

Nilla Q said...

Jag har sett stämpeln förut och tyckt det verkade svårt. men du lyckades ju jättebra! Ser både fina och goda ut!
har läst ifatt lite här och njuter av alla dina fina bilder!

kram pernilla

Bella said...

Kan inte ha varit helt enkelt att få till stämpeln på alla kex, men fint blev det och vilken kul idé :) Har aldrig sett en sådan stämpeln innan...

Hoppas kexen smakade bra och att du har en skön torsdagkväll, här snöar det för fullt ute nu, riktigt stora flingor :)

Kramar Bella

Kamomilla said...

Kanske om man blöter den med vatten innan ? Eller så inte... Fin är den i alla fall och jag tycker nog det blev ett bra resultat. men det är ju inte kiva om man tappar nerverna...

Sabina said...

Wow, att baka småbröd är redan en stor sak i sig. Men att stämpla småbröden dessutom. Visste inte att det fanns sådana stämplar?!

Du har ändrat om här på bloggen ser jag, till en-spalt som jag också hade i slutet. Är du nöjd med det? Ser i alla fall helt bra ut här.
Ha en riktigt skön fredag Ingela!
Kram Sabina

Annies Blå said...

Haha, vilket roligt inlägg :). Fast jag tycker kakorna är jättesöta. Tackar iaf för varningen, annars hade nog jag också gått och köpt en sådan stämpel....lättpåverkad som man är!
Kram/Annie

Helenas Hem -Om livet på landet said...

Men åh så fint det var här hos dej!!! :) Det kanske var ett tag sedan som jag var här sist?
Mycket fin sida. Åh...när ska jag ta tag i min egentligen? När tid finnes....typ aldrig! ;)

Vilka fina och mumsiga kakor!
KRAM