Häromdagen inföll årsdagen för vår flytt till det hus vi nu bor i. Femton år har gått sedan vi flyttade in. Femton år som rymt både glädje och sorg, men mest glädje, tack och lov. För att fira denna stora dag bakade jag en vitchokladkaka som var tänkt att bli en kladdkaka, men som dessvärre blev torrare än de flesta andra kakor jag bakat i mina dagar. Trots ökenkänslan i munnen har vi inga problem med att göra slut på dylika skapelser. Med tillräckligt mycket vätska slinker vilken som helst torris ner. Nytt försök med samma kaka blir det inom kort. Då ska jag korta av tiden i ugnen en aning.
Kakan dekorerade jag med myntablad och rucolablommor. Rucolan har kommit i en andra andning i höst och blommar för fullt. Bladen är extra peppriga så här års! |
22 comments:
Så vackra bilder!
Tänk vad det kan göra för en kaka med lite dekoration! Vanliga kladdkakor brukar jag ha ca 12 min i ugnen, när jag använder varmluft.
Jag har insett att jag inte hinner baka till helgens kalas, men G ville så gärna ha en ROSA prinsesstårta så nu är den beställd :)
Ha en trevlig torsdag!
kramis!
Grattis!
Hoppas det blir många fina år till i ert hus!!
Kram
Alltid LIKA FINA BILDER hos dig!!
Grattis till femton år i huset!
KRAM!!!
Haha, jag känner igen mig... För nån vecka sedan gjorde jag brownies (sega och kladdiga stod det i receptet), det gick åt en hel del saft och kaffe för att få ner dem, men allt som innehåller choklad går ju nog ner på ett sätt eller annat ;).
Kram/Annie
Aina on syytä juhlaan, tässäpä oiva syy myös :)
Ihanan näkönen kakku.
Jag gillar idén att fira alla tänkbara dagar man kan här i livet. Grattis till de femton åren! Hoppas det blir många lyckliga år till i huset.
Kakan ser smarrig ut. Jag gillar choklad i alla tänkbara former :)
Ha det gott i ruskvädret!
Grattis till 15 år av bostadslycka! Värt att firas absolut!
Kram Gugi
Hallå där!
ja det där med kladdkakor är en känslig sak.. mina står i 10 min.. varken mer eller mindre.
jag blir skitsur om jag får en torr på tex ett konditori..
bättre lycka nästa gång.. riktigt snygg dekoration var det i allafall.
Men vad fint växthuset ser ut att bli.. gud så kul!
kram på dig.. nu drar jag till London i helgen.ska jag hälsa nån?
Ann-Catrin
Grattis till de 15 åren, hoppas det blir fler lyckliga år till i huset! Kakan SER ju jättegod ut iallafall, själv har jag den ovanan att jag doppar det mesta i kaffet, både sött som salt ;) !
Hoppas det bli många, många lyckliga år till! Tänk vad en dekoration kan göra susen för en kaka! Vackert!!
Livet är väl aningen intensivt eftersom jag i och med ditt inlägg kom på att vi har firat 25 års-jubileum i vårt hus. Dessvärre blev det ingen tårta och det sörjer vi inte i detta nu! Njuter av din kaka! Tack! ♥
Grattis till de 15 åren! Visst ska man ta varje tillfälle i akt att fira :) I februari har vi bott 18 år i vårt hus.
Din kaka ser riktigt god ut. Vit choklad i alla former är gott!
Vilken bra idé att fira nåt sånt! Det ska jag absolut ta efter, för då kan vi snart ha tårtkalas här - 1 november 2004 flyttade vi in:-)
Kakan lät god, även om den råkade bli torr denna gång. Kanske du vill lägga ut receptet nästa gång?
Kram Pernilla
Raring...Tur att det mest är glädje:) Grattis till era 15 år, hipp hipp hurra...Kakan ser mums ut kan jag säga. Vad sugen jag blir. Hoppas att allt är bra med dig och familjen . Stor stor kram till dig
Oh lalla laa vilken vacker kaka! :)
Finfin kaka ... visste inte att ruccolan blommade!
:)
Mums vad gott! Brukar nog allt försvinna i bakväg hur det en blir:-)
Kramis!
Mums!
Å tack för igår. Det var jättetrevligt!!! :)
Kakan ser otroligt god ut, vad gör det om den skulle ha varit lite torr? Ingenting!
Vilken fantastiskt fin bild av rucolablommor! Del är bilden underbart vacker och dels har jag inte ens tänkt på att rucola skulle kunna blomma och inte med så läckra blommor! Riktiga skönheter.
15 år i huset, det är då man undrar vart tiden tagit vägen, inte sant?!
Kram
Din kaka slår nog inte den jag bakade en gång :) Se själv: http://allthethingsilove2.blogspot.com/2010/03/sokean-miehen-kakku.html
Grattis till dom åren:) Hade nog inte heller haft problem att få ner en så fin kaka:)
Jag har lagat vitchokladkladdkaka en gång, men tvärt emot din blev den alldeles för lös... den skulle bakas i en form med löstagbara kanter, men när man tog bort dem rann hela kakan ut... Även den blev dock uppäten...; )
Trevlig helg!
Kramar, C
Post a Comment