Tuesday 26 October 2010

Tryffel

Makens födelsedagsgodis gör sig nästa bättre på bild än i munnen. Tryffel har, tack och lov, aldrig varit någon stor favorit hos mig. Undantaget som bekräftar regeln är den tryffel jag själv lagar till jul. Det lilla fatet med tillhörande kupa kommer från Quriosa.

Receptet på cheesecaken jag bakade i lördags hittar du här. En likadan kaka fick vi avnjuta på vårt gudbarn Kaspians dop för en dryg månad sedan. Tro mig när jag säger att det inte blev en smula kvar av den kakan på dopfesten. Receptet är dessvärre på finska, och ärligt talat känner jag inte för att översätta det just nu. För mycket av det goda skämmer allt...

17 comments:

Galtholmen said...

Ser väldigt smaskigt ut... Tryffel brukar det faktiskt bara bli till jul här oxå. Ingen favorit annars. Men den egna är GOD!
Kram
Ulrika

RockMom said...

Säger bara..MUMS..igen..

Snäckskalsdalen. said...

Jag tror faktiskt att jag aldrig någonsin smakat ren tryffel, kanske inuti någon pralin, men inte "bart" så att säga. Det verkar mycket, mycket smör för mig. Iofs tycker jag väldigt mycket om smör, men......på knäckebröd!
Väldigt fint arrangemang är det i gömman och det ser verkligen urgott ut!
Kram

En vacker vardag said...

Det ser smarrigt ut men jag tror dig när du säger att din hemlagade är ännu godare! Fatet höll jag i min hand för en tid sedan och var mäkta stolt över mig själv när jag la tillbaka det i butikshyllan. Det är jättefint!

Hoppas det är litet lugnare på jobbfronten nu. Ha en fin dag!

Louise said...

Tänk att det där med tryffel gäller också mig! det är en godsak som jag oftast kan låta bli :) Allt annat som innehåller ens några uns av kalorier slinker ner med god fart...Fin liten kupa!

Liljas Corner said...

Mmm, tryffel... Jag däremot gillar tryffel, men det är väldigt sällan jag unnar mig själv sån. Senast var i somras i Riga. Kan ännu känna den goda smaken... :)

Va snygg din blogg har blivit! Blir ju sugen att testa jag också!
Och jodå, snart ska jag nog vara tillbaka på riktigt i bloggosfären. Det börjar bli irriterande att dikta ihop inlägg i huvudet men aldrig skriva ner dem :)

Lyckoslanten said...

Jag tycker det kan kännas lyxigt att lägga fram tryffel, men jag tar en minibit själv och är nöjd så. Jag fick meddelande om att de har öppet på söndag Quriosa och vem vet tar man sig en runda om tiden medger. Tack för receptet! ♥

Nette Cecilia said...

godis igen?? Det blir så blött på tangentbordet,!! Ha det så bra Nette

Moster och jag said...

Lite tryffel smakar nog gott i min mun men inte mycket.
Fatet och kupan är riktigt fint. Skall väl ta mig till Quriosa nån dag jag också.

Helenas Hem -Om livet på landet said...

Åh så gott det såg ut. Jättesöt fat/kupa! :)

lyckobo said...

Naminami, jag äter ALLT som har mörkt choklad i sig, eller som smakar så, ingen skillnad ;) !!!
Sådana vill jag gärna ha fram på julen, men i huset bor en snål mamma-mus som antagligen sku äta allt i ett huj!(Stackars barn...)

Söt liten kupa,passar perfekt till godiset!

Odin said...

För mycket av det goda kan ibland vara helt underbart;-D Men det beror helt på vade det är. Tryffel och annat smarrigt stoppas inte i min mun längre så jag njuter gärna av det på bild:-))

Kram på dej!

Nyanser av vitt said...

Hej Ingela
Jag gillar inte heller tryffel förutom hemgjord då...ha en fin dag.
Kramis

Sabina said...

Försenade grattisar till maken! Det ser väldigt gott ut... jag älskar allt som har med choklad att göra. Mums! Kram S.

PS. Jag är också på jakt efter ett vitt vardagsrumsbord. Vi har också mörk soffa men jag ser på din bild att det passar. Så nu gäller det bara att hitta det rätta bordet!

Snäckskalsdalen. said...

Jajamensan, det är omgivningen som är fotad bakifrån. Han har varit med framifrån i våras nån gång....!
Ja, här är vackert, men det är det ju verkligen hos dig också, där kan man verkligen tala om vackert!
Kram

Livet på Vestergård said...

Det ser gott ut, och en fin bild fick du till med kupan från Quriosa!
Kram

syssi said...

Fin burk för tryffeln, en eller två men sen brukar de bli stopp här. Väntade nog lite på receptet så tack för vinken;)