Sunday, 17 October 2010

Vitchokladkladdkaka, nytt försök


Det var vackert sken där ute sent på eftermiddagen igår när jag precis dukat för lördagskvällens middag. Idén till förrätten hittade hos Malins mat. Det blev lite Malaxlimpa över, så på de mindre bitarna lade jag en röra av ansjovis, färskost och crème fraiche. 


Som vanligt vill jag inte börja springa runt med kameran när vi har gäster, så huvudrätten är odokumenterad. Till efterrätt bjöd jag på vitchokladkladdkaka. Mitt andra försök lyckades jättebra, för nu minskade jag tiden i ugnen från femton till tio minuter. Jag serverade kakan med crème fraiche som jag vispat med lite flor- och vaniljsocker.


Jag är övertygad om att någon där ute vill ha receptet, så här kommer det:

100 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjöl

Smält smöret och smält därefter chokladen i smöret. Vispa socker, vaniljsocker och ägg. Rör i mjölet och därefter smör- och chokladblandningen. Häll i smord eller bakpappersklädd form med avtagbara kanter. Grädda i 200 grader i 10 minuter. Låt svalna i formen. 

29 comments:

Livet på Vestergård said...

Javisst vill vi ha receptet.Jag ska spara det till lämligt tillfälle :)
Fina Mateusfat. Kom på att jag måste köpa på mig lite fler innan de försvinner från S..de.
Ha en fin söndag! Kram Kicki

Nette Cecilia said...

Det lät nästan som det där receptet var ämnat för mig,ser mmmmm.. ut,vacker dukning,ha det bra Nette

Gugis Pärlor said...

Tack för receptet! Jag gjorde också en slags kladdkaka med choklad-apelsin smak och hade den en aning för länge i ugnen nu till helgen så den blev torr. Inget fel på smaken förstås men konsistensen bör ju ändå vara den rätta ;O) Knepigt det där att det ska vara så precis för att få dem perfekta! Din ser jättegod ut med såsen och hallonen. Mums!

Hanna said...

Kan inte va annat än gott!!
måste spara receptet :)

Ja, du måste ha blivit galen Ingela... ge bort två stora zinkkar!!? Huvva! Precis det som vi alla letar efter med ljus och lykta :)

Ha en skön söndag!
Kram Hanna

StrandviksVillan said...

Mmmmmm... om man fått sitta vid det bordet!!
Tack för förrättstips och recept!

kram!

En vacker vardag said...

Vad vackert dukat och upplagt! Tänk att få sätta sig vid ett sådant bord. Chokladkakan låter smaskig. Måste skriva upp receptet och testa någon gång. Vi ses snart!

Signe 1 said...

Mmm vad det vattnas i munnen på mig nu!!:-) Att jag precis har sprungit en mil gör ju inte saken bättre, hihi..
Mateus är bara så loooovely!!

Ha en fin dag sweetie!

Stora kramen Sofia

Livet på Sjögård said...

Mmmm, ser gott ut! rättvist att det finns vitchoklad kladdis oxo till den vanliga så man kan vara ombytlig :)
*sparar receptet*

Snäckskalsdalen. said...

Oh ohhh så gott det låter, nu blev jag hungrig och kakan ser så där riktigt smarrigt god ut....nu får jag dyka in i kylskåpet och se vad jag kan anrätta här idag!
Kram

RockMom said...

Å jämt blir man så hungrig å snål då man läser din blogg. Nam
Tur att jag just ätit hemlagad pizza, och har en kilo smågodis som väntar ;)

Ha en skön söndag!

Heidi - Suklaamarenki said...

Aivan ihanan näköistä. Valkosuklainen mutakakku täytyy kyllä laittaa kokeiltavien kakkujen listalle :P

Ann-Pann said...

Tack tack tack! Jag visste ju att det skulle komma!! tack tack tack!

jakt,skor,barn,inredning said...

Låter supermumsigt ! Nilla

Vekarus said...

Voi, että sinä se jaksat aina laittaa! Herkullisen näköistä!

Mukavaa viikkoa!

Huset vid ån said...

Mums, vad gott det ser ut, jag skulle kunna tänka mig alltihopa nu......Tack för att du delar med dig av fina bilder o recept!

Kul att du vill vara med min lilla utlottning också!

Må så gott!
Kram Therese

lyckobo said...

Den kakan ser mumsig ut, och receptet verkar vara så enkel så t.o.m jag kunde klara av den...möjligen.. så TACK för receptet!!!

Hoppas du får en fin ny vecka!

Gedigo said...

Så vackert dukat och upplagt! Jag tackar för receptet :)

Skön kväll.

Jenny said...

Hej Ingela!
Mmm vad smarrig din kaka ser ut!
Tar gärna en bit tack;)

Vilken trevlig bok om de äldre damerna du tipsade om i förra inlägget oxå!

Roligt att du är med i min tävling Vännen!

Ha det gott!

Kraam Jenny

Lyckoslanten said...

Mums så du frestas med allt det goda! Fint fotograferat med solljuset där! Du kunde skriva en kokbok själv snart! ♥

trollmor said...

Tack för receptet! Den kakan ska jag pröva nån dag.
Förrätten såg god ut också.
Må så gott
kramis ewa

Odin said...

Här blir man ju hungrig fast man sitter med morgonfröten framför sig. Klart vi vill ha receptet!
Tack för att du alltid är så snäll och delar med dig!

Allt gott till dej och familjen!
kram

Galleri MochB said...

Såklart vi vill ha receptet :O) Såg jättegott ut!

Kamomilla said...

Oj så gott det ser ut!!!!

Mina dagar said...

Så otroligt fint du har dukat!!
Den där efterrätten måste jag testa någon gång! Tack för receptet:)
Ha en fin måndag där i Finland!!
Kram Eva

syssi said...

Fiffigt att sätt ut receptet genast:) Tackar. Fin dukning, där hade man gärna njutit av läckerheterna:)

Maria/Javabönan said...

Oj vad hungrig jag blev....känns att det snart är lunch. Skulle mycket väl kunna tänka mig förrätten till lunch och sedan efterrätten.

Att sitta vid ditt vackra dukade bord hade också varit kul. Får nog nöja mig med ett hotellrum då vi har följt med gubben ner till Emmaboda.

Jag och Esme(4 år) ska ta en promenad till affären och se vad vi kan äta till lunch, sen blir det något kraftigare när gubben slutar jobbet.

På kvällen blir det en tur till Kosta Outlet och jag längtar såååå. ;-)

Önskar dig en härlig vecka med mycket höstsol!

Kraaaam,
Maria/Javabönan

Skimrande kristaller said...

Mmmm...Tackar! Det där måste jag ta o pröva någon dag! Mumsiga bilder! Ha en bra start på den nya veckan! Kram Lenita

Annika said...

Men jag blir galet sugen på snittarna gjorda på Malaxlimpa!!
helt lovely gott ser det ut.
nej, springa med kameran då man har gäster o plåta maten har man väl ingen större lust med ;-)
Kladdkakan är ju bara så fin!! OCH så god, förstår jag.
KRAM!!

Annies Blå said...

Oj, oj vilka godsaker du bjöd på. Och sååå vackert uppsatt! Tack för receptet, det ska nog testas :).
Kram/Annie