Monday 8 November 2010

Vårrullar


Igår blev jag av med min vårrulleoskuld. Det var alltså första gången jag tillagade sådana själv. Och de blev goda! Jag valde att steka dem i ugn i stället för att fritera dem, för ibland får jag jätteont i magen av friterad mat. Som med så mycket annat är det accessoarerna som är pricken över i:et. Så även denna gång. Såsen vi doppade vårrullarna i var himmelskt god. Det flämtades både en och annan gång vid matbordet i går. Inte nödvändigtvis för att maten var extremt god (fast det var den), men mest för att såsen var het. Sådant gillar vi.

26 comments:

Hans said...

Nam-nam-flämt... :)

Snäckskalsdalen. said...

Oh, låter gott!
Förr i tiden (ja, länge sedan, ojojoj...) när vårrullar var nya för mig köpte vi ofta det när vi varit ute på galej och det är himmelens gott. Fast jag måste säga att dina ser bra mycket godare ut än dom vi fick på den tiden!
Solig dag till dig!
Kram

Syssi said...

Låter hot:) Har aldrig lagat rulla själv, men det är väl inte för sent att testa ännu:)

Ann-Catrin said...

Mums.. har nog gjort det någon gång bara.. och det är faktiskt grymt gott
Åt faktiskt filodegsknyten i helgen med spenat och fårost.. men egna är mycket godare..

Du är duktig du

kram på dig
A-C

Annika said...

Låter ju supergott. Gillar vårrullar.
Smart att lägga dem i ugnen. Nyttigare också!
Kram!!

Taina said...

SER gott ut också! Jag är som du, friterad mat gör sig inte så bra i min mage heller...

KRAM

Unknown said...

Låter gott. Just också att man faktiskt kan tillaga dom i ugnen. Har prövat att smaka en gång för länge sedan men jag är inte så värst förtjust i just friterat, troligtvis för att magen inte tål det. Låter spännande att kunna göra det i ugn, det har jag liksom aldrig tänkt på. Du är så duktig på att komma på sånt här med mat o jag tackar för tipsen, för just nu är det mattorka här... ja, inte att det inte tillagas mat, men det blir så tråkigt med det gamla vanliga.. Ha det gott. Kram Lenita

Lyckoslanten said...

Jaha, du verkar vara en Queen in the kitchen! Har för mig att du tillagar sushi som vi får köpa färdig och nu vårrullar som vi äter på ... Lime-restaurangen i staden. Här vet vi rätt snart när det är hot då mannen börjar torka sig där högst uppe! ;o)

Gugis Pärlor said...

Vårrullar är bland det godaste som finns... Inte visste jag att man kan göra dem i ugnen ;O) Nu ska det nog testas för jag gillar inte att fritera. Tack för tipset!

Kram Gugi

Nicole said...

Mmmm, ser gott ut, kan förstå att det flämtades ;). Vi har gjort vårrullar för flera år sedan, men det är ju så mycket jobb med dem....Vi har också varit vänfamilj till en vietnamesisk familj då de i tiderna kom som flyktingar till staden och då bjöd de på den allra godaste mat man kan tänka sig...

Förresten du frågade om tårtpapper.Finns på Tiimari...

Trevlig vecka!

Sabina said...

Mmm... ser gott ut! Vårrullar på hösten, det är trevligt :)
Kram S.

Livet på Vestergård said...

Det ser verkligen gott ut, men att göra egna har jag inte vågat prova.
Låter häsosammare att steka dem i ugnen.
Kram Kicki

Monica said...

Mums med vårrullar, men den "oskulden" har jag nog kvar ännu, alltså att tillverka dem själv. Du är så "dåuli" i köket på allt möjligt! :)

Kamomilla said...

Vad roligt att testa nytt!!

Annies Blå said...

MUMS! Jag har aldrig gjort mina egna vårrullar, så recept mottages gärna tack :)... Kanske man till och med skulle få gubben att smaka ifall man kan redogöra de exakta ingredienserna, han är nämligen lite skeptisk ;).
Kram/Annie

Nilla Q said...

Har bara ätit vårrullar i skolan och det var ingen hit...

Men hos dig såg det riktigt gott ut:-) Du tar sååå fina och inbjudande bilder!

kram pernilla

Liljas Corner said...

Mmm, blir genast sugen på vårrullarna på Thai house. Men dina är säkert ännu godare!

Moster och jag said...

Oj, vad det ser mumsigt ut!! Duktig är du som vågar dig på att göra vårrullar. Det har jag aldrig provat och månne om jag nånsin kommer att prova det. Jag blir också sjuk ibland av friterad mat så säkert mycket bättre att steka dem i ugn.

StrandviksVillan said...

Vill också ha!!!
Mumsfilibabba!

Rose Garden Malevik said...

GOTT :)
Håkan

En vacker vardag said...

Ja, vad kan jag säga. Är mycket imponerad! Vårrullar är ju SÅ goda.

Jag saknar alltid vårrullarna de säljer för 1 pund på gatorna i London. Var för kan ingen göra det här. Här säljs bara svettiga hamburgare överallt :)

Ha en fin dag! Kram

Teija said...

Mulle tulee usein himo kevätrulliin! Pitäis opetella itse tekeminen, niin sais tyydytettyä tarpeensa useimmin :) Miehen kaverin vaimo (thaimalainen) tekee uskomattoman hyviä rullia.. Mumms vaan!

Nyanser av vitt said...

Åh vad gott. Receptet tack.
ha det bra. Här vräker snön ner :O(
Kram Agneta

Jenny said...

Hej Ingela!
Vårrulle-oskuld! Du är rolig du;)

De ser väldigt smarriga ut och vad gott med het sås till!


Kraam Jenny

Odin said...

Ser så mumsigt ut! Själv har jag aldrig gjort egna vårrullar, utan alltid köpt av våra invandrare som brukar försälja utanför butiker här i centrum. De brukar oxå vara mumsigt goda.

kramisar till dej!

Bella said...

Gott det låter!! Har aldrig gjort egna vårrullar, men det ska väl hinnas med någon gång :) Känns som jag lätt skulle kunna skriva en flera sidor lång lista på allt jag vill göra, men inte hinner och orkar med, men så är det väl för de flesta...

Hoppas du får en mysig tisdagkväll, har ni snö hos Er också=

Kramar Bella