Wednesday, 15 December 2010

Julbak, del II


Själva tillverkningen av årets julsmåbröd gick över förväntan, men det tänkte gå riktigt illa när jag på kvällen skulle föreviga kakorna på bild. För att mysa till det litet, tände jag ett ljus, fyrade av några bilder, lämnade ljuset att brinna (under öppna hyllorna i köket), gick till datorn och laddade ner bilderna. Sedan fastnade jag vid datorn och glömde helt bort vad jag hade på gång i köket, ända tills det började lukta riktigt illa därifrån. När jag rusade tillbaka till köket möttes jag av en stor mörk, sotig fläck under hyllan... Hur sjuttons korkad får man vara? Det hela resulterade i förebråelser från makens håll och jag kan meddela att jag faktiskt börjar förlora hoppet om mig själv så småningom. Jag har ingen koll längre. För mycket som rör sig uppe i kålroten säger maken, och det kan visserligen stämma, men man kan ju inte stänga av aktiviteten där uppe, eller kan man?


I förra veckan vann jag en utlottning hos Livet på Vestergård, men vår postutdelning fungerar dåligt just nu, så paketet anlände inte förrän i måndags. Hon är hemlighetsfull, vår vän Kicki, så jag visste inte själv vad det vackert inslagna paketet innehöll när det äntligen kom. Jag ska också hålla er på halster ett tag till och avslöjar inte än vad som döljer sig innanför. Jag vill ändå rikta ett varmt tack till dig, Kicki, för årets första julklapp!

18 comments:

Livet på Vestergård said...

Du är så flitig du Ingela! I helgen hoppas jag att jag ska få både inspiration och tid att baka lite bröd åtminstone.
Det är lätt hänt att man glömmer ljusen. Tur att det inte blev värre i alla fall!
Så bra att paketet kom fram :) Jag läste på tidningen att det är andra som haft krångel med posten också.
Ha en bra dag. Nu ska jag snart iväg och äta julmiddag på skolan :)
Kram Kicki

Snäckskalsdalen. said...

Det är ju så lätt hänt, det där med ljusen.....Vi fick med en av våra dagstidningar en liten klisterlapp (snällt klister) som jag satt upp precis i ögonhöjd på vardagsyterdörren - det står så klart på den: Du har väl inte glömt släcka ljusen.....men efter ett tag kommer jag inte att se lappen, tror jag.
Tur i alla fall att det gick som det gick, luktsinnet är intakt, och det är gott nog.
Kramar

Kamomilla said...

Oj nej.. era nya skåp..
Jag blir bara mer och mer försiktig med ljus, för jag är lika disträ. Hoppas fläcken inte blev stor och tur att du inte hade gått ut!!!
Kram

RockMom said...

Tur iallafall att du var hemma..annars kunde det ha gått riktigt illa...

Gugis Pärlor said...

Hjääälp du milde... sånt bävar jag för! Det kan lika fort hända mig också... fort glömmer man vad man håller på med och uppslukas helt av någonting annat intressant ;O) Tur i oturen att det inte hände nåt värre!

Kram Gugi

Ann-Mari said...

Ge inte upp hoppet! Du har många disträa medsystrar...tror starkt på att det är en fas som är övergående :-)
Efter en sådan händelse blir man nog extra försiktig...
Men bilderna är mysiga och kakorna ser goa ut!

Annika said...

Sådant där är så lätt hänt i dessa ljustider. USch vad lätt det är att glömma bort. TUR att det gick så bra som det gick.
Kram!

Syssi said...

Jösses, kunde ha gått riktigt illa. Men tur så kom du unda med blotta förskräckelsen, å lite förebråelser ;)

Taina said...

Men oj oj oj då Ingela. Det är nog för mycket aktivitet i hjärnkontoret tror jag. Fin bild blev det i alla fall. Utan sot.

Kram

Maria said...

Super härlig blogg!!

Önskar dig en God jul!
Tittar in hit snart igen..
Kramar Maria

Nyanser av vitt said...

Grattis men lite taskigt att inte visa vad du vann :O)
Kram Agneta

Nette Cecilia said...

det är ju bra så länge det finns aktivitet där uppe , vi säger väl till när det blir riktigt illa ,(hihi) synd på det nya köket , men det kunde ha varit värre.Hoppas det fixar sig,kram Nette

Huset på landet said...

Ojoj, ja det är farligt med levande ljus. Man kan glömma både tid och rum då man sätter sig vid datorn. Å det är ju mycket som rör sig i kålroten denna tid på året ;).
Tur att det inte blev värre än en sotfläck och grattis till hemliga vinsten!

Signe 1 said...

Hej Leila...eller jag menar Ingela;-)) Du är helt otroligt när det gäller att baka, är så avis på din talang!!

Usch, vi får väl se vad natten har att erbjuda, råttor eller ej, hihi...

Ha det gott vännen!

Kraam

Lyckoslanten said...

Full av beundran för bak och sänder en tacksam tanke för att du inte brände upp köket. Här må du tro att kastruller med olja i har glömts på spisen tack vare datorn... Nåja, det kan bli så när hårddisken börjar bli full. Ha nu ett bra slut på veckan! ♥

lyckobo said...

Nä jösses, tur att inte hela huset blev till en stor julfackla, kan ju verkligen vara farligt med de härliga ljusen!!! Har själv lagat kottar i några lyktor, inte så värst smart det heller om man tänker efter.. :-O

Du e så flitig som orkar hålla på med bak, är själv så usel på sånt, och tycker nästan synd om våra små pojkar som inte har en mamma som doftar nygräddad bulla...nåja, kanske man e bra på något annat istället!

Grattis till vinsten, va spännande!

En vacker vardag said...

Vilken tur att det inte hann börja brinna i hyllan! Baket ser väldigt smarrigt ut. Jag hade hoppats på att hinna baka till jul men det blir nog bara en vacker tanke tror jag.

Vad spännande med paketet... Du får lov att öppna det tills imorgon :)

Allt gott! Kram

Anonymous said...

Nu är det dags för en promenad så att du får lufta hjärnan. Hur skulle det vara kl 7 på morgonen. En kort promenad gör gott för hjärnan. Hälsar grannen