Sunday, 19 December 2010

Julegranen vår

Så ser den ut, årets julgransinstallation. En liten och smal en ville jag ha den här gången, och visst såg den ut att uppfylla båda kraven på Prismas parkering i går på eftermiddagen, men den måste ha vuxit både på längden och bredden ute i garaget i natt, för i dag är den både lång (nåja, allt är relativt) och vid i omfånget! Och Nasse stackaren har tydligen grymtat för mycket och blivit försedd med munkavle.

Jag hoppas att ni inte tar ut er med alla göromål före jul. Här är det lugna puckar. I morgon sparkar jag igång julfiskfabriken och så ska jag försöka mig på falska köttbullar eftersom vissa inte ser på kött med värst blida ögon. Julgodiset väntar också på att bli tillverkat, julcroissanterna likaså, men det är ju mååånga dagar kvar. Jag hinner nog.


 

21 comments:

En vacker vardag said...

Nämen vad har nasse gjort som har fått munkavle? Jättefin gran. Snyggt att ställa den i en korg sådär. Vad har du inne i korgen? Vi har en ful plastfot som jag avskyr.

Lycka till med köksbestyren! Kram

Mitt smultronställe said...

Hej vännen!!

Fin fin gran tycker jag!
Har precis stoppat vår gran i korg också!!

Hoppas du har en fin fjärde advent!

Kram Camilla.

Livet på Vestergård said...

Jättefin gran ni har! Vet du när jag ser din gran kom jag på att jag glömt ta fram mina virkade snöflingor. Nu får jag gå upp på vinden och rota i några fler lådor.
Jag har inte alls stressat med julbestyr, jag gör bara det jag tycker är roligt att göra!
Kram Kicki

Nette Cecilia said...

Här stressas det inte utan vi har gjort det trevliga trevligt ,vi var tydligen ganska nära varandra igår på eftermiddagen vi rörde oss också i runt stenhagen.stilig julgran önskar att man kunde ha en riktig,kram Nette

Signe 1 said...

ja puh, du hinner nog vännen:-) jag har inte ens börjat, men snart så...jag ska bara, hihi...

hoppas 4e advent har varit trevlig!

kraam sofia

Kamomilla said...

Jättevacker gran!

Syssi said...

Vacker och stilig gran. Julen kommer nog utan stress åxå:)

Livet på Sjögård said...

Den e riktigt lagom fin :)
Oj vet du du skulle se vår... värsta amerika-granen. tänkte på julgransmarknaden att den såg lagom lång och fyllig ut men du milde när den kom in i värmen... :)

Louise said...

Tät och fin är den!! :)

Nilla Q said...

Det där var en riktigt vacker gran! Jag tänker ta den vi har haft ute på verandan - orkar inte vara så noga i år...

Kram pernilla

Unknown said...

Så fint med både granen o grisen! Jag försöker att inte stressa, är nämligen alergisk mot stress ☺ då blir jag bara ännu vimsigare o snurrig att jag inte vet varken ut eller in. Nej, jag försöker hålla i från mig den allergichocken, vill ju inte hamna på akuten så här före jul, fniss. Fast visst känner jag en Viss panik - julklappar... hmmm... är inte klar ännu med det. Ska iväg igen i morgon o hoppas vi finner det vi söker. Ha det gott o stressa inte. Kram Lenita

Snäckskalsdalen. said...

Den julegranen var riktigt riktigt grann! Och den stackars grisen får ju plats! Han är jättegullig.
kram

RockMom said...

Jag skulle ju också börja med julgodiset idag, men istället har jag åkt på världens förkylning, så det blir nog bara att ligga snällt i sängen och dricka glögg..De som hinns med, hinns med..

Fin gran, och fin gris!!

Galleri MochB said...

Kunde inte visa någon bild på granen för den ligger ännu ute på gården. Och kan hända jag inte visar någon bild på den heller, ifall den inte är lika välsvarvad som din ;O)

StrandviksVillan said...

Ser fin ut tycker jag!
Ska själv ha en gran i vitt och silver (om inte resten av familjen protesterar alltför högljutt)

Hmmm... hjärnan börjar nog bli lite jultrött för tanterna på dagis blev så förvånade då A kom dit idag... jag har visst meddelat fel :/ Men det gick bra ändå.

Vår gran ska snart flytta in från förrådet. Inga bekymmer med gransökning med andra ord ;)

Ha det bra! Stor kram!

Sveas yngel said...

Jag blev tipsad om din blogg av Sandra -Always and forever, egetligen av misstag, men jag fastande direkt! :) Roligt att hitta nya bloggar att läsa! Och vilken vacker gran ni har!

Glad julvecka!
Sandra

Annika said...

Snyggt, och vad fint att ställa den i en korg!!
Underbart mysigt med julgran...
OCh vilken söt nasse :-)
Kram!

Annies Blå said...

Vilken vacker gran! Det är alltid lika svårt att bedöma hur de ser ut inne i huset. Oftast tycker man att de är så små i skogen och sedan när man ska ta in dem så är de så stora så man får ta av både topp och stam :).
Smart att sätta foten i en korg!
Kram/Annie

Nyanser av vitt said...

Vilken söt liten nasse men vad har han gjort dör ont?
Kramis

Odin said...

Mina ögon föll inte på granen i första hand:-) De föll på den härliga Bamse grisen;-D Vilka rackare har lagt munkavel på honom?
Så får man ju inte göra med en bamse gris.
Lycka till med alla julförberädelser!

Kramisar

lyckobo said...

Den var fin, tät och ståtlig! Och det lämnar ju lite luft mellan stjärnan och taket, så den e ju lagom hög också! Stjärnan var förresten jättefin.. Stackars lilla nasse, har han kanske sluppit sin munkakavel nu..?
Stress int ihjäl dig!
p.s..tack för den fina komplimangen på min blogg..