Tuesday, 21 December 2010

Måndagssysslor

Nu har jag kommit igång med julförberedelserna på allvar. Igår stekte jag falska köttbullar (eftersom de i familjen som gillar köttbullar inte äter kött), jag slog in julklappar och jag gjorde tre olika sorters julgodis. Jag vill dokumentera allt här för kommande behov, för mitt minne är inte längre lika skarpt som det var tidigare. De s.k. köttbullarna innehåller mandelmjöl, ströbröd, ost, ägg samt kryddor, är kokta i buljong och ska ännu stekas i smör innan de serveras.
Julklapparna ligger redan invid granen, men jag tror inte att den yngre generationen insett detta än. Hur som helst har mängden julklappar minskat betydligt i år. Snällare än så här har vi inte varit i år...  

 

Konjakstryffel till vänster, väääldigt kladdig vitchokladtryffel i mitten och märkligt mör, men god chokladfudge till höger. Idag är det dags att blötlägga strömmingen till inläggningarna.

21 comments:

Galleri MochB said...

Huj vad du är flitig :O) Mycket gott där! Önskar vi också skulle komma ner till den mängden julklappar, men vi är trots allt 12 pers som firar tillsammans och alla både ger och får :O)

Ann-Catrin said...

Ingela!

IMPONERANDE!!!
gud så flitig du är..
och så smarrigt allt ser ut.
Här har vi oxå antikött ätare.. men jag är inte så snäll att jag gör annat till dom.. de får snällt knapra på grönkålen..
usch det där lät va.. nej det finns ju annat att smaska på kanske på julbordet..lite ska jag väl få till'
men jag ligger i lä känner jag
Imorgon är jag ledig och ska göra sillen i allafall

STOR kram till DIG
Ann-Catri

Syssi said...

Vilken energi du har! Godiset ser nog såååååååååååå frestande ut:) Mängden av julklappar är väl inte det viktigaste:)

sveas yngel said...

Jag ser att du har virkat likadana snöflingor som jag har gjort, att sätta i granen :)
Jag lånar din "design" på bloggfavoritdelen, så länge det är okej :)

RockMom said...

Har du recept på godiset också??

Här kokas det gräddkola idag. Köttbullar, sillsallad och skinka görs dan före julafton,eller på julafton. Resten tänker jag faktiskt KÖPA i år. Så det så!

Snäckskalsdalen. said...

Vilket gott godis det ser ut att vara och det låter väldigt bra med färre julklappar. Jag har endast tre liggande på lut. Nej, när jag tänker efter är det sex, men ändå!
Kram

Annies Blå said...

Oj vad du hinner med mycket!
Jag måste också försöka hinna med såväl julgodis som köttbullar.
Och så har du packat in alla julklappar också! Vad du är effektiv!
Jag kan se hur du kvällen före julafton sitter och njuter med en stor mugg glögg medan vi andra knegar på med de sista köttbullarna och prasslar med den sista lilla stumpen omslagspapper som ska räcka till minst fem klappar ännu. Då ska du njuuuuta :)!
Kram!

Nyanser av vitt said...

Åh vad du är duktig som "fiffar" så mycket till jul. Ja stackars dig vilken otur du har...tur då att jag snart har en ny utlottning :O)
GOD JUL söta bloggvän om vi inte hörs innan julafton.
Kram Agneta

Skimrande kristaller said...

Jag både ser o hör att du nu har kommit igång riktigt på allvar inför jul ☺ Ser riktigt mumsigt ut det där! Ha det gott. Kram Lenita

Jenny said...

Hej Vännen!
Hos dig lyser flitens lampa i köket ser jag:)

Attans, trodde alla glömt av Leila utmaningen;) Har mörkat det på bloggen för jag förlorade nämligen hahaha! På nyårsdagen i år sa Peter skadeglatt att jag förlorat eftersom jag endast bakat 3 saker och det nu hade blivit ett nytt år och då var vadet förlorat:)
Hmm, kanske kan lirka lite med honom och återuppta utmaningen till våren?? :)

Ha en fortsatt bra julvecka hela goa Alegnifamiljen!

Kraam Jenny

Livet på Vestergård said...

Ser underbart gott ut :)

ryska kvinnor said...

Vackra och intressanta bilder. Jag gillar det.
Trevlig helg!

Odin said...

Vad flitig du varit! Jag smällde in de sista klapparne ikväll, men julbaket har jag inte börjat med ännu. Blir inte så mycket kakor här.

Allt gott till dej! kram

RockMom said...

Tack!!

Nette Cecilia said...

Så blev tangentbordet blött igen(snålvatten kallas det på bättre svenska)det är nog bra med bloggen när minnet behöver uppdateras,jag har nog de flesta paketen klara men jag kan inte sätta dom under granen förrän på jul afton vi har ju den lilla på fyra ben hon är värst när det gäller julklappar hon börjar genast vänta på sitt paket,kram Nette

lyckobo said...

Jösses Amalia va du e flitig :) Tänkte själv också vara lite flitigare i år, har redan skrivit ner ingredienserna som skall inhandlas till julcookies och Dumlemuffins,det är väl en liiten bit på vägen iallafall? Få se om jag hinner längre än så :D..köttbullarna låter väldigt intressanta,sku vara roligt att smaka!

Vi bor egentligen inte MITT i en skog,utan i ett skogsbryn på en backe i Larsmo med stora skogen bakom oss... :)

Gugis Pärlor said...

Jag har också insett att bloggen är utmärkt för att komma-ihåg-saker och lätt att hitta då det behövs ;O) Idel läckerheter som du gör!

Kram Gugi

Louise said...

En riktig matmor just nu :) Allt du visar verkar GOTT!

Heidi - Suklaamarenki said...

Hurjassa vauhdissa olet ollut:)) Ihania herkkuja ja kilttejäkin olette tosiaan olleet♥ Ihanaa aaton aaton aattoa!

Nyanser av vitt said...

GOD JUL. Mys tillsammans nu
Kram Agneta

Ullis said...

God jul, Ingela!
Kram, Ullis