Friday, 10 December 2010

Juldoft i huset


Visserligen var hyacinterna på Plantagen billiga, men att de inte skulle bli större än så här, det hade jag då inte trott. Lustigt är att just den här har en liten baby som växer upp intill moderplantan. Även om blommorna är pyttesmå, är doften de sprider alldeles underbar!

I dag har jag flått tre kilo strömming, så julmaten är åtminstone räddad. I helgen får jag nog sparka igång julbaket om det ska bli något av det i år. Jag har för första gången i mitt liv köpt saffran och har tänkt baka en saffranskaka. Jag som inte ens tycker om kryddan. Men det är aldrig för sent att lära sig att tycka om nya smaker. Det gick ju bra med koriandern i somras, den smaken vande jag mig vid på nolltid. Värre var det för resten av familjen - de hade nog inte rätt inställning...

14 comments:

Syssi said...

Härlig färg på hyacinten, synd att de inte e doftfoto:)

Ninnis familjeliv said...

Hyacinter doftar verkligen underbart! Jag har njutit av mina hela veckan! Ha en riktigt mysig helg! Kram Nina

Lilja's Corner said...

Jag har köpt saffran nån gång, men aldrig bakat med den... Måste ha köpt det åt mamma.

Jag har tre underbara vita hyacinter från cm nu - men jag undrar om det inte är dom som ger mig huvudvärk...

Ha en skön helg!

Gugis Pärlor said...

Jag tyckte att hyacinterna såg så klena ut... dessutom fanns det inga vita kvar. Undrar om jag får tag på några? De är så härliga med doften som sprids... Åh, det är jul!!!

Kram Gugi

All The Things I Love said...

Jag tittade också på de små mini blommorna vid Plantagen, men hittade en lite större modell som var lite dyrare, typist!

Lilja kommenterade om hyacinter och huvudvärk. Jag har också märkt av samma symtom. Riktigt besvärligt brukar det bli när julgranen kommer in. Vad gör man inte för den riktiga julkänslan :)

Livet på Vestergård said...

Jag köpte nya på CM i kväll. De hade t.o.m vita !
Lycka till med bakandet :)

Kamomilla said...

Oj... jag har inte en enda hyacint.. nog borde jag väl köpa en för doftens skull. :)

Pink and white dreams said...

Oj saffran som är så gott! Älskar lussebullar och saffransskorpor. Köpte hyacinter på Ikea och de var också små och söta men kostade bara en €, blev tyvärr lila. Pink och vitt funkar ju hos oss. <3

kram

Sabi

Karin Rush said...

Hyacinth is one of my favorite flower smells. Mmmmmm Also is lily of the valley and lilacs. Mmmmmm I can smell the hyacinths now. I have to see if they have some at the store.

Mia said...

Åhh, saffran som är så gott. Jag har redan bakat en omgång lussebullar, som är slut. Kanske ska fixa lite nya i helgen... :)

Trevlig helg och advent!
Kram Mia

Lyckoslanten said...

Hyacinterna har ännu inte fått komma in i vårt hus, men denna helg ska det ske. Min svåger klarar inte dessa med sin allergi, men han får hålla sig borta innan jul! :o) Ha en skön lördag! ♥

soffi said...

Hyacinten är en av mina favoritblommor men jag får tyvärr inte ha någon i mitt hus eftersom det finns de som inte reagerar på ett bra sätt av dem.
Varje gång jag går i butiken och hittar en hyacint så lämnar jag kvar en stund och begraver näsan i den :-)

susanne blomqvist, florist, yrkesvävare, trädgårdsmästare said...

hej!
det är en delorsak till att de kan sälja dem så billigt, de köper upp andra klass blommor och dumpar priset i butiken - det drar ju folk =)
men fast de har klent med blommor ger de ju i alla fall den där ljuvliga doften av jul ifrån sig...
susanne

Ullis said...

Hyacinter är så härliga, men de går bara inte att ha hemma hos oss pga doften / lukten. I stället njuter jag av att titta på din! :)