Thursday, 17 November 2011

Att göra det enkelt för sig


Hörni, är jag den enda som tycker det är trist att tidningarna inte bemödar sig att variera sitt utseende eller innehåll litet mer än så här från år till år? Det här gäller inte enbart Allt i hemmet, omslaget till Lantliv i januari i år påminner väldigt mycket om omslaget i januari två år tidigare. Litet mer tycker jag vi kan kräva för pengarna, tidningarna kostar ändå rätt mycket i dag.


Jag förstår ju att tidningarna kanske har sina givna teman vid samma tidpunkt varje år, men det finns ju inte bara ett sätt att presentera temat på. Det här blir bara tråkigt och fantasilöst i längden. Jag vet åtminstone vilka nummer av sagda tidningar jag inte kommer att köpa nästa år.

27 comments:

Heidi said...

Jeps, saman olen pistänyt merkille. Ostin juuri uusimman Underbara Ideer ja kuinkas olla niin siinä oli special julpulpyssel osiossa vähintään puolet samoja ohjeita kuin jossain toisessa viime vuoden joululehdessä. Aika vedätystä! :)
Mukavaa torstaita!

Ninette said...

nämen alltså... Jag var nog så naiv att jag trodde att tidningarna nog lite ansträngde sig, lite försökte variera sig, men dom där tidningarna plagierar ju verkligen sig själva! Finns det faktiskt inte mer än ett sätt att göra ett julomslag på? Samma innehåll tycks dom ha också, från år till år.

En grej som jag tänkt på som lite påminner: ofta "lånar" tidningarna friskt idéer från t ex Martha Stewart utan att en enda gång säga att det här har vi plagierat därifrån och därifrån. I bloggvärlden är det ett stort "no-no" att plagiera, eller i varje fall att inte uppge varifrån man har fått sin inspiration, men i tidningsvärlden är det tydligen helt legitimt att stjäla andras idéer utan att behöva bli ställd till svars.

Anna-Lena said...

Nämen jisses! Det där var verkligen otroligt lika...omslagen måste ju nästan vara fotade vid samma tillfälle. Och Leilas bild på samma ställe på båda omslagen! "Skimrande" har de i alla fall bytt ut till "Glimrande", ha, ha!

Annika said...

Nämen SHIT (pardon ME!).
Det är ju bedrövligt!!
Snacka OM att göra det lätt för sig, flytta julgranen, ha en annan bild på Leila etc...
DÅLIGT!!!!
Hur många år skiljer tidningarna?
Kolla in de finska också och se om de kör på samma paltiga bana. Det gör de säkert inte.
Tummen NER för AiH och Lantliv. Visste inte att det lånades friskt fr tex Martha S. Det borde de skriva, isf.
Det är nog inte riktigt OK...
TRIST att se de där omslagen.
KRAM!!

Annika said...

Ja, nu ser jag..två år skiljer tidningarna.
Underkänt!!!

marie said...

Nejmen de har ju ändrat skimrande till glimrande, hittat på 14 färre julklappstips men fem fler recept tills i år. Verkligen stor skillnad! Faktiskt dåligt av de som gör omslagen, men samma gäller också för t.ex. cosmopolitan. Man skulle tycka att de kan bättre :)

Anonymous said...

Allt i hemmet är ju bedrövligt. Jag försöker spara in på tidningarna nu, det blir mycket pengar 50kr hit och dit eller lånar jag på bibloteket och man kan ju gott låna förregående år visar ju du. penumerera på lite kortprenummerationer ibland. Tänk om man kunde byta tidning med varandra hade ju varit toppen.

Monica said...

Jag har märkt samma,
och det känns jäkligt fel. För som du säger, så dehär tidningarna är ganska så DYRA!
Och ett annat misstag jag gjort,
är att köpa lite blandat finska och svenskatidningar(t.ex Drömhus)
för där är garanterat samma juttur men översatta eller iallafall samma bilder.

men ha en bra kväll iallafall :)
Monica

Livet på Vestergård said...

Det där har jag också märkt. Man tycker nog att de kunde variera sig mer än så!

StrandviksVillan said...

Näääää?? Men suck så trist... :(

Själv har jag nyligen upptäckt ett par tidningar som är precis lika fina, men betydligt billigare.

Nu ska jag fortsätta bläddra i mina GAMLA tidningar ;)

Ha det gött! kramar!

RockMom said...

oj SUCK!

Tur att jag inte köper de där :)

Tack för besöket <3

Kamomilla said...

Svagt- verkligt svag.. Ochen uppsjö av nya tidningar men det känns som att marknaden är mättad nu- man kan liksom inte får till det mera utan att det blir fånigt.

Jag tycker du som läsare bra kan fråga om detta (de har säkert facebooksida?) Själv skulle jag vilja men kan inte bita den matande handen..

Kamomilla said...

Dessutom är det tråkigt när samma hem dyker upp i i alla tidningar- vissa till och med samtidigt. Jag förstår om det är på olika språk, men inte alltid det heller..

Kickan Style said...

Jag alltså otroligt hur lika dom är! Att dom inte skäms :)

Kamomilla said...

..och ännu en grej..
i Ihanat Joulukodit (Toivekoti) var det nästan enbart utländska hem!! Inget under att jag har svårt att få in julhem i tidningarna när de inhimska inte duger. Varför??

Ann-Mari said...

Med tanke på hur lätt man hittar inspiration på nätet, och att tidningar nu, mer än någonsin, verkligen behöver erbjuda något speciellt för läsaren är detta en oförståelig marknadsföring!
Är också förvånad över att majoriteten av hemmen som visas är utländska, såsom Kamomilla skriver...de finns ju speciella utländska tidningar som visar upp dem.
Tänkvärt inlägg! Bra att du tog upp det :-)

Snäckskalsdalen. said...

Ha, jo, verkligen. Jag har t o m skrivit till både LRF, Bonniers och Allers och påpekat just detta. Så irriterande lika samma så man (läs: jag) t o m har köpt samma innevarande år ett par gånger.
Kul inlägg!
Agneta kram

Linda E. said...

Men oj, det är ju knappt någon skillnad alls.

Syssis små funderingar said...

Det ka man nog kalla enformigt!

Gugis Pärlor said...

Jag har aldrig klarat av att prenumerera mer än ett år på en tidning... jag tröttnar väldigt fort redan efter x antal tidningar!

Kram Gugi

Bella said...

Oj, tror bestämt att tidningarna får tänka till i fortsättningen, lite dumt att inspireras och "härma" den egna tidningens gamla nummer...

Håller med om att det är trist då tidningarna ändå kostar en slant!

Hoppas du får en bra helg!

Kramar Bella

lyckobo said...

Suck och stön, kanske dags att byta ut till en fotograf med nya visioner? Trist att hon som gör layouten också tycks trampa i samma spår, år efter år...
Blev riktigt besviken på årets julnummer av lantliv, trist, tråkig, och julfiilisen uteblev helt!..men smaken är ju som baken..
Ha en skön helg!

Lilja's Corner said...

Hmm, copy-paste klarar ju vem som helst av, man utgår ju nog från att tidningarna anstränger sig lite mer. Det där med Lantlivs ekospecial har jag också märkt. Jag har också märkt på pysseltidningar, att det är samma idéer som går om och om igen, bara i lite ny skepnad.

Det är många som rekommenderat den där företagsamhetsboken nu. Kanske den skulle passa en aspirerande florist också :)

Ha en skön helg!

mammaxtre said...

Men oj, detta har jag inte tänkt på. Du har så rätt så rätt.

Ha en fin kväll

trollmor said...

Tänk jag håller med dig fullständigt.Börjar nog på bli lite trött på alla tidningar och jag köper faktiskt väldigt sällan dom numera.Ibland har det kännts som om att det här har jag läst och sett förrut och trott att det varit ett dubbelköp.
Kram

Linda said...

Ja alltså! Jag tänkte nog då Allt i hemmets julnummer dök upp i hyllorna, att den har jag ju redan läst.. Sparar alla jul inredningstidningar från år till år, men att dom var så pass lika hade jag inte kollat upp. Kanske någon borde påpeka detta till tidningarna?! Fy va trist! Kanske vi alla bara läser detta års tidningar nästa jul!

Ullis said...

Vad fräckt!