Monday, 28 November 2011

Ursäkta, jag är turist


Jag tänker alltid att jag ska fota en massa när jag åker någonstans, men sedan blir jag så generad och vill inte att folk ska tro att jag är turist, så det är slutligen väldigt sällan kameran åker fram. Som om någon brydde sig om vad jag sysslar med. Bonussonen bor i alla fall i fina kvarter numera. Bara några hus neråt på gatan bor självaste presidenten, så bara ett stenkast från hans nya lya finns såväl salutorget som den ståtliga domkyrkan.Här i skogen (för drygt en vecka sedan) kunde jag skjuta vilt omkring mig med kameran utan att skämmas. Där dokumenterade vi en del av våra ägor, bland annat vår lilla holme, som vi tyvärr inte har byggnadstillstånd på.
Jag frågade mig själv vilket ställe jag hellre skulle vilja bo på - i en storstad eller mitt ute i skogen - men nä, ingetdera är något för mig, så nog är det ju en himla tur att jag bor just precis där jag bor - på ett ställe som är lagom stort och lagom lugnt, lagom nära stan och lagom nära skärgården. Om nu bara den där julkänslan ville infinna sig, vore allt litet unfuckingbelievably nice (som min gubbe precis i skrivande stund sa, fast då talade han om något helt annat).

14 comments:

Nette Cecilia said...

Dom Helsingforska kvarteren är nog bekanta för mig som bodde två veckor i året i Hfors (mässbesök).Tror inte jag skulle bo där frivilligt ,valde nog skogen hellre ,kramis Nette

Så Vitt Jag Vet said...

Hej ! Visst är det fachonabla kvarter runt storkyrkan..
Så mysigt ungdomarna verkar att ha det... Men nog är det för väl att man bor där man bor...
Kraam
Sanne

Linda said...

Hahaha, just sån e jag också. Tycker att det kan vara otroligt pinsamt ibland att dra fram kameran.
Men fina bilder har du ju fått till i varje fall!

Skulle ju vara intressant att veta vad du hade gjort upp för spännande planer angående min dag! ;)

Kram Linda

Ninette said...

Vad fina foton både i stan och på landet! Det där trädet med svampar är så häftigt!
Folk tror ibland att jag plåtar för nån tidning när jag drar fram med min kamera :)

Kamomilla said...

Men det spelar i alla fall ingen roll vart du åker och var du bor, för dina bilder är alltid lika fina i alla fall :)

Tove said...

Jag brukar också på resor vara rädd att folk tror jag är turist, vilket egentligen är helt dumt för om jag ser någon turist här i Åbo blir jag bara glad att de vill turista just i Åbo.

StrandviksVillan said...

Jag är också glad att jag bor där jag bor, men centrum skulle få flytta lite närmare mig istället ;)
Väljer absolut skogen framför staden, men staden - och DU - skulle ju ändå inte behöva vara sååå långt ifrån.

kram på dig, turisten!

Gugis Pärlor said...

Jag brukar också vilja smälta in i miljön dit jag kommer.. går t ex ogärna med karta. Men storstad.. njae.. nejtack! Hemma bäst!

Kram Gugi

Livet på Sjögård said...

Och där, där bakom den röda kyrkan bor min mommo :)
Har nog varit alldeles för lång tid sedan jag hälsade på henne igen. :/

Helsingfors e fin stad men ack o ve att köra bil där... *ryser* Och jag känner lite som dig, att turista i eget hemland med kameran i högsta hugg känns lite skämmigt men been there, done that too :D

Dojle74 said...

Sist vi var i Helsinfors vilket blir tre veckor sen bodde(hmm om hotellövernattning kan kallas boende?) vi i dom kvarteren också. Allt var på gångavstånd...

Snäckskalsdalen. said...

Tur att man kan och får bo där man helst vill, jag skulle kunna tänka mig både en riktigt stor stad och din holme! Fast jag är ju nöjd här där jag är också. Julkänsla, vad är det? Vi har storm idag igen och så kulet (mulet och grått) väder så det liknar inte.....
Kram

Annika said...

MYSIGT!
Jag älskar verkligen Helsingfors!
Tycker den staden har så mkt själ. Nu var det länge sen jag var där.

Nej, jag bryr mig NOLL om folk tror att jag är turist. Jag plåtar och plåtar. Både här och i Sthlm, och i helgen ska jag till NYC och då ska kameran med, såklart :-)
Turist-Annika, det är jag det ;-)
Kram!!

Ann-Mari said...

Jag känner som du, både om julkänslan som inte riktigt hittar fram i höstmörknet och om att fotografera "som en turist"...är jag utomlands och tar bilder, tänker jag att "de ser mig aldrig igen, så go for it"...borde tänka så här hemma också, även om de kanske ser mig igen, ör precis som du skrev: vem bryr sig? :-)
kram

Ingela said...

Hej på dej!

Ännu en alegnI ... kalart jag måste in och skaka hand!... kul att hamna i Finland för min del som annars huserar på Hållplats Åhus.

Ingela