Tuesday, 1 November 2011

Hälsobröd och fortsatt obeslutsamhet


Tack för alla åsikter i köksapparatfrågan. Mycket klokare blev jag däremot inte av dem. ;-)
Så här är det: blir det en röd, kommer vi ju inte att märka att vi har en ny apparat stående där i knuten, men å andra sidan vet vi ju att rött passar i vårt kök. Den vita skulle matcha våra övriga köksmaskiner, men smälter kanske in för mycket i den övriga inredningen i köket, så vi glömmer bort den. Den cremefärgade tycker jag själv ser härligt retro ut, men jag är lite osäker på om den passar när allt det övriga vita i vårt kök är krit- eller målarvitt. Den rosa är helt out of the question hur fin den än är eftersom jag vet hur ombytlig jag är, och jag skulle nog tröttna på den efter ett tag. Den ljusblå ni föreslog hade jag också uteslutit, och gubben gillar den inte, men nu är jag inte så säker längre på att den inte är med och tävlar om min gunst. Oj voj, svåra tider... Nu är tomten dessutom i strejk, och om strejken blir långvarig, kanske det inte blir någon KA hos oss överhuvudtaget.

Till hälsobrödet jag bakade i går, behövde jag ingen köksmaskin överhuvudtaget. Brödet var kanonlätt att röra ihop men enbart handkraft. Receptet finns HÄR. Det var åländska Malin som bakade det i Halv åtta hos mig i torsdags. Ett gott bröd blev det, både matigt och mättande.

8 comments:

Annika said...

Vad KUL det var att se Halv 8 från Åland. Alltså, nu tycker jag de kan komma till Österbotten också. FATTA vad KUL det vore!!!
Hoppas att de gör det. Om de kan åka till Åland borde de komma till ER!!
Det där hälsobrödet blev jag så sugen på. SÅG ju så gott ut!!

Förstår dilemmat med färgen på KA. Gräddvittt har ju en tendens att se smutsigt ut bredvid kritvitt så det passar nog inte så bra in hos er.
Den grå då? Sen finns ju blanksvart också.

Jaja, vi får väl se om tomten slutar strejka.

KRAMAR!!

Bella said...

Vi får verkligen hoppas att tomten slutat strejka när julen väl är här och jag hade utan tvekan valt en vit, men det är ju jag och jag kan förstå din beslutångest :)

Tackar för receptet som jag ska prova vid tillfälle!

Hoppas du haft en bra start på veckan

Kramar Bella

LenaEva said...

Jag skulle satsat på en svart jag!:)

Ninette said...

Det låter som ett spännande recept! hade glömt bort att halv åtta hos mej skulle vara åländskt förra veckan - måste kolla om man kan se på det på nätet.

Vi har en svart KitchenAid, är jättenöjd med färgvalet! Köpte den för många år sen när vi hade ett blått kök. Egentligen hade jag velat ha en färggrann KitchenAid, men vet att jag ibland tröttnar på olika färger och variera mej så vi körde med en svart i stället. Funkade bra i vårt förra kök och funkar bra i nuvarande :)

Lyckoslanten said...

Helt ärligt! Jag har höjt dig över skyarna när det gäller kunnighet i köket. Måste erkänna att vår Kenwood för länge sedan fick flytta till mitt barndomshem eftersom apparater i köket frustrerar mig. Njut av hälsobrödet! ♥

Hanna said...

Jag har en liten tävling på min blogg, tycker du det är roligt får du gärna titta in om du vill.
Kram
Hanna

Ann-Catrin said...

Hej min vän!

Sitter och har en stund över och kiak igenom dina senaste inlägg..
Hmm det där med färg. har själv en röd maskin..och skulle jag satsa på en ny skulle det nog bli en cremefärgad.
Fast å andra sidan är det fint med färgklick..hmm svårt det där!

Såg din fian pläd.. tror jag har en nästan likadan.. som jag viarar runt mig på kvällen.. vi får nsätan slåss om den hihi!

Tänkte lite på dig när jag såg Halv åtta hos mig från Åland..
såna där bröd är så goda och lätta att bara blanda ihop.

Önskar dig en skön dag
kram
Ann-Catrin

Snäckskalsdalen. said...

Sent vaknar jag i köksmaskinsfrågan.

Jag hade inte köpt någon ny överhuvud taget. Möjligen hade jag sålt den jag har. För det gjorde jag. På tradera.

Jag bakar jämt (känns det som och allt matbröd) och jag använder bara degkrokarna på den vanliga vispen.

En maskin (hushållsassistent alltså) tar för stor plats, har för många saker som ska diskas och pengarna räcker till biljetter till London. T ex. Där fick jag dig, eller hur!

Så, jag hade antingen behållit den jag har (dvs din röda i ditt fall) eller sålt den.

Vilket gott bröd! Och se där slev räcker bra!

Agneta kram