Wednesday 25 November 2009

Julen smyger in

Hej, här är jag igen! Jag tänkte ha en liten paus så att ni inte tröttnar på mig ;-) Nä, sanningen är den att det är ketchupeffekten som förhärskar i mitt jobb. Först kommer det ingenting, sedan kommer det ingenting och sedan kommer allt på en och samma gång och ska helst vara klart igår. Sedan måndag förmiddag har jag haft fullt upp hela min vakna tid. Nu beslutade jag ändå att ta lite time-out så jag hinner sköta mina sociala kontakter. De är ju så viktiga!

Innan uppdragen ramlade över mig i måndags hann jag fixa årets adventsljus, men som ni alla vet, är det inte roligt att fota just nu. Till och med i uterummet blev det grådaskiga, tråkiga foton. Julpyntet står fortfarande där ute, men till helgen lyfter jag in allt, trust me.




Här i köksfönstret ska adventsljusen stå. Jag kan knappt vänta tills jag får tända det första ljuset!

23 comments:

Louise said...

Roligt att du är tillbaka och att det inte blir bloggtorka! Vackra bilder! Gillar speciellt mycket "pytsarna" som adventsljusen står i!!

syssi said...

Tröttna på dej???? Inte en chans till det! Va ljuvliga adventsljus du har gjort, fotona e nog så fina fast de e grådaskigt, dom piggar up en.

Odin said...

Vilka vackra adventsljus! Jag borde kanske oxå börja se över om jag har såna hemma eller om jag borde införskaffa. Brukar tända dem när min man inte är hemma. För han klarar inte av ljusen. Vi har nu införskaffat batteridrivna ljus för att få lite mys i allafall.

Teija said...

Mäkään en suhun kyllästy, että antaa postata vaan vaikka monta kertaa päivässä! ;D

Aivan ihanat kynttiläasetelmat! Mun pitää TAAS painella ikeaan ja hamstrata noita paksuja kynttilöitä. Että taidan vähän imitoida? Meillä vietetään sunnuntaina Oskarin nimppareita, ja olis kiva, että olis jo joitakin jouluisia juttuja esillä.

Have a great Wednesday!

Jenny said...

Godmorgon Ingela!
Inte tröttnar vi inte, snarare får vi Alegni-abstinens när vi inte hör från dig på ett tag;)

Åh vilket fint julpynt du har, vad fint med de rutiga banden runt kannorna sådär!

Ha en jättebra dag,

Kramis Jenny

Livet på Sjögård said...

Säger som Jenny där ovan, lite alegni-abstinens kan man få men inget värre (no pressure) ;)

Fint är det. Och mysigt. Borde plocka fram mina oxo....

Vekarus said...

Ihanat sydän-numerot! Mistä olet löytänyt?

Karin Lindström said...

Hej min vän!

Jag ser att du "snodde ihop" några kransar, så fina de blev:) Fint där på ditt vitrinskåp. Dina bilder är inta alls grå, de är så fina. Adventsljusen blev jättemysiga. Vet du att jag har ingen aning om hur mina ska vara i år. Jag köpte ett stort vitt fat igår som jag funderar på om jag inte ska använda. Men jag måste ha något på, och ljus kan ju också vara bra *ler*. Idag ska jag i alla fall ta in mina julkartonger och sätta fart. Jag halkar efter er alla juh *skrattar*!

Kram på dig nu min vän, och vi ses snart igen:)

Karin

Skogsdoft & havsbris said...

Ingen risk för att vi skulle tröttna på dig, kära du! :)
Så fint du fixat till adventsljusen! Och var har du hittat det fina "fatet" med ljusstake? Helt underbart!
Tycker dina bilder blev riktigt bra trots bristen på ljus! Det ska ju vara lite verklighetstroget, eller hur? ;)
Igår målade jag en ljusstake som jag tänkte ha till advent... Hoppas det blev till nåt! Och även jag har tagit in lite mossa, har lite jag ska fixa till ännu med den...
Ha det så bra och kom ihåg att ta lite time out emellanåt så du inte jobbar ihjäl dig! :)

Evas Bloppis said...

Tröttna på dig Aldrig !! Så fint du pyntat .ska försöka ta mig i ktagen idag och göra något jag med .Har tappat lite av orken nu .vet ej vad det beror på .
Ha en bra dag
Kram Ewa

Anna-Malin said...

Så fiiiint....
Å, jag längtar också till det första ljuset får tändas...

Kram
Anna-Malin

Signe 1 said...

Sååå fina bilder Ingela!! Längtar otroligt mycket till det första ljuset ska tändas nu:-) Ha en fin dag, kram Sofia

trollmor said...

fina adventsljus.Visst bor du nära Vasa ? Hörde att Ikea var på gång där.
kramis ewa

Lyckoslanten said...

Oj, oj så fint det där är. Passar helt ditt tema eller den röda tråd du följer i inredning. Stilrent. Själv är jag en riktig hoppetossa, en romantisk sådan. :o) Ja du. Arbete borde fördela sig jämnt. Ha en trevlig lillördag!

Galleri MochB said...

Har också införskaffat precis de där nuffrorna :O) Men mina ljus är inte uppställda ännu... Fina mysiga foton!
Har också mer än fullt upp på jobbet ända fram till jul, och jag håller tummarna för mej själv att jag inte blir sjuk, för det hinner jag inte med!!

Vekarus said...

Kävin ostamassa kannut. 250 ml mitat on oikein, mutta 500 ml kannussa mitat eivät täsmää. Lisäksi nyt huomasin, että 500 ml kannussa, teksti ML menee hieman vinoon. Mitä tehdään?

Pink and white dreams said...

Hej igen,

inte ärdet nån somär trött på dig, uten tvärtom det är jätteskoj att se vad du hittat på nästa gång. Väntar också på att få tända första ljuset. Men som tur kan man tända en massa andra ljus.

kramisar

Mina dagar said...

Jättefint!

Livet på Vestergård said...

Vad fina dina adventsljus är! Till helgen ska nog mina julsaker få komma fram också, en del i alla fall. Det ska bli så mysigt med stjärnor och ljusstakar. Dina foton är ju hur bra som helst! Du är riktigt proffsig med kameran.Men det är verkligen svårt att fota i detta mörker. Jag blir inte alls nöjd med mina bilder.
Ha en skön kväll!

P.S Jag jobbar egentligen till 17.00 men det blir till 17.30 för det mesta.

AkH said...

Tröttnar inte i första taget på dina fina blogg. Jättevackra adventsljus. Har själv gjort lite siffror, får se hur jag får till det så att de kan hänga på ljusen.
Ha en underbar kväll!
Anna-Karin
hemochting

Kamomilla said...

Snart snart får du tända...

Ditt jobb är knyckigt, det kan man lugnt säga. glad att du är tillbaka!!!

Hannasvirrvarr said...

Det är märkligt med den där ketchup-effekten, jag känner bra igen den också. Fint det ser ut på bilderna :)

Ann-Mari said...

Vad fina adventsljus! Synd att jag inte titta in på denna bloggen i förra veckan. Hade beslutat mig för tjocka vita adventsjus i år, men kom inte på nåt sätt att få dem att framstå som adventsljus, så de blev bara på ett stort glasfat från Ikea...trevlig adventstid :-)