Thursday 12 November 2009

Julgranskorg

Hela hösten har jag varit på jakt efter en lämplig korg att placera julgranen i i år. Julgranen kommer inte riktigt ut till sin rätt i vår gamla menlösa julgransfot, och efter att ha sett alla fina korgar, säckar och zinkämbar förra julen, var jag övetygad om att en ändring var av nöden också hos oss.

Igår blev jag tvungen (stackars mig) att åka tillbaka till en av favoritaffärerna - Säde - för att byta ut en grej som jag handlade där förra veckan och som inte var "helt hundra". Bytet gick bra, och medan jag ändå var i affären, kunde jag ju inte låta bli att ta en titt på allt annat ögongodis som fanns där. Bara en liten, billig pryl (bild senare) fastnade i näven den här gången. Trodde jag. Efter att jag betalat och börjat gå tillbaka mot bilen, vände jag mig om för att ta en titt på allt som låg framplockat på trottoaren, och där stod den, inklämd i en annan korg och med en massa krafs i. Min julgranskorg! Jag var så glad när jag rattade hem att jag efteråt inte visste hur hemfärden gått till. Tänk att en så liten sak kan göra så stor skillnad, jag var nämligen rätt irriterad på vägen till butiken. Och vilket flyt jag hade under eftermiddagens jobbpass sedan! Ingen ska komma och säga att lite shopping inte är bra för en kvinna!

Korgen kommer från Miljögården och är inköpt på Säde

Skylten inne i korgen är förstås hemtillverkad - i samarbete med mr. Alegni. Gubben har sågat och målat och jag har försett den med text. Vi samarbetar så bra, min pussgurka och jag.

33 comments:

StrandviksVillan said...

Jättesnygg korg - precis den rätta färgen och modellen tycker jag!
Du kanske aldrig köpte den där korgen från Pentik ändå?
Visst blir man lycklig när man har flyt och det blir som man önskat.
Samarbeta är alltid bra ;)

Hmmm... jag undrar om det går att ställa vår plastgran i en korg...? I år har jag tänkt satsa på lite nytt pynt, men jag undrar allt vad övriga familjen tycker om det?

Ha en fin dag!
Det ser åtminstone ut som om solen skulle våga kika fram :)

Lena said...

Snyggt! Både korg & skylt!
Var hade du förresten beställt bokstavsmallarna? Försökte söka, men hittade inte? Jag blev ju förstås inspirerad, sidu ;)

Och nu inser jag att vi också behöver ny julgransfot! Oj oj... det blir dyrt det här surfandet :)

♥ Affi ♥ said...

Perfekt korg till julgranen! Jag vill också ha nåt snyggt att ha granen i...Har en zinkbalja som kanske funkar. Ställer du en vanlig julgransfot i korgen eller hur har du tänkt?

Jag kan inte kommentera från min hemdator av någon underlig anledning, så därför kommer det inte alltid kommentar från mej. Jag tittar in till dej med jämna mellanrum ska du veta :-)

Det händer ingenting med min trasiga Molly-kofta! Lite irriterad att de inte hör av sig!

Ha en bra dag!

LenaEva said...

Shit, jag ska ju iväg o shoppa idag... men då kanske momsrapport o annat löser sig självt i em! nu kommer ja ju kolla julgrans fot/korg/grej OCKSÅ *suck* ;)
Det värmer så att läsa om din o mr Alegnis relation, min mr är rätt bra också när han har tid! o nu också men han fixar inte så mycket sånt just nu men han finns för mig alltid <3
HA det gott! KRAAAAM

Anonymous said...

Fint fynd! Gillar repet runt om. Passar utmärkt till julgran!

Nog är de allt bra att ha dedär gubbarna! Många drömmar skulle bli oförverkligade utan dem. Vissa saker är män bättre på helt enkelt!

Åsa

Livet på Vestergård said...

Men nu får jag nog försöka få till en stadsresa snart igen för jag är också på jakt efter en julgranskorg!
Skylten är så fin och den kan du flytta runt och ha var som helst. Väldigt användbar med andra ord.Ha en bra dag!

Hans said...

*smack!*

Vekarus said...

Nyt sitä ihan odottaa, että miltä kuusesi tulee näyttämään uudessa korissaan!

Minäkin olen monta vuotta etsinyt jotain uutta, mutten ole vielä löytänyt etsimääni...

Teija said...

Jepjep, kummasti se pienikin shoppailu piristää mieltä. Ei kai saisi olla niin iloinen materiaalista, mutta.. :)

Korisi on oikein hieno, ja nyt minäkin aloin miettiä jotain muuta sinne joulukuusen juureen, kuin se pelkkä jalka. Tosin mä en vielä tiedä, että tuleeko isoa kuusta, kun ollaan joulu pohjoisessa. Mutta veljeni ystävineen tulee kuitenkin meille koiravahdiksi, ja olen heille luvannut jotakin joulua rakentaa.

Minullakin on muuten nuo metalliset sabluunat, mutta en ole ikinä vielä käyttänyt. Se voiskin olla seuraava askartelujuttu!

Louise said...

Korgen är superfin! jag har också länge tänkt på detta med korg eller annan "pyts" men har litet grubblerier över om man kommer att få granenatt stå rakt i så fall??? det tycks nämligen annars också vara vårt stora problem...
Skylten är snygg. Det är lite nästan "registerskylt" över den :O)

Signe 1 said...

Både korgen och FRAMFÖR ALLT skylten är jättefina!! Du skulle börja ta beställningar vännen *ler* Vilket teamwork ni är:-) Kramar Sofia

syssi said...

Tänk så glad man kan bli när man hittar det rätta, man svävar på moln. Härligt att se hur bra ni har det ihop Mr Alegni å du, de liksom strålar av värme å kärlek, även här på bloggen:)

Skogsdoft & havsbris said...

Korgen är jättesnygg, den kommer säkert granen att bli finfin i! Hm, kanske man borde byta ut den rätt så fula julgransfoten i plast...?
Får man fråga vad det var du bytte ut vid Säde, var det något av det du köpte när vi var där kanske? *nyfiken i en strut*
Så där ska samarbete se ut, precis så där gör vi också! Maken sågar, borrar och målar och jag stämplar och trycker... :)

Nilla Q said...

Härligt att ha en dag när allt stämmer! Fin korg, det är snyggt med korgar, eller hur ;) Och skylten var också superfin!

Ha en bra dag!

Kram Pernilla

Anna-Malin said...

Det är väl härligt, känslan när man hittar något fiiiiint.
Jag förstår att du är glad över korgen och skylten inuti är great!

Ha en härlig torsdag!

Kram
Anna-malin

Nyanser av vitt said...

Hej Ingela,
Ibland ska man ha tur du...skylten och korgen är så fina.
kramis

Pink and white dreams said...

Vilken fin korg, väntar nu bara på att ni ska ta i granen, så man får se slutresultatet. Men för guds skull ta nu inte in den än, för då har den nog inga barr kvar på julafton...
Skylten är ju också jättelyckad!

kramar Sabi

Odin said...

Har du oxå en pussgurka! *skrattar*
Visst behöver vi kvinnor lite schopping ibland för att känna oss tillfreds med livet och frammförallt vardagen. Ibland schoppar vi mera och ibland mindre, men varje gång vi hittar det där lilla extra blir vi ju helt överlyckliga. Just nu har jag en period då jag inte schoppar alls till mig själv. Vet inte riktigt vad jag söker eller så kan jag inte bestämma mig. Så just nu går jag bara omkring och tittar utan att handla, vilket i sin tur gör att gubben int alls kan fatta att jag inget skall ha;-D
Din korg var jättefin och jul skylten helt sagolik!

Karin Lindström said...

Hej!

Vilken tur du hade, och du låter precis som jag. Hök ögonen ger sig inte så lätt, det brukar oftast finnas något fint fynd lite bakom:)

Jag sällar mig till din lista med allt man inte kan få för många av. Kuddar är ju inte en bristvara i detta hemmet direkt. Inte heller ljus och inredningstidningar:)

Om dina väninnor är allt för stressade så är det nog precis en stickjunta de behöver. Men jag måste erkänna att jag ofta får repa upp det jag gjort dagen efter. Kan det bero på att vi pratar lite myclket. Det är ju lätt att bli lite okoncentrerad *skrattar*.

Ha en fortsatt kreativ vecka!

Kramar
Karin

Karin Lindström said...

Ps, jag har länkat till dig om det är ok. Du skriver och visar så många fina saker:)

Taina said...

Hm, tänkte jag när jag läste julkorg. Jag är nog lite efter i allt vad inredning heter. Vår gran står på fot eller vad det nu kallas för. Men att ställa granen i en korg låter ju superhäftigt! En dum fråga..."hur ställer man granen i korgen? Med foten eller?"

Kramar från en oinvigd

Annika said...

SNYGGT!! Det kommer att se riktigt bra ut!
Blir nyfiken på butiken, ska klicka mig in på länken och läsa om den...
Ligger väl i Vasa kan jag tro.
Snart är det banne mig JUL!!
Kramar i massor!!

C said...

Fin korg och fin skylt! Vi brukar inte ha någon stor julgran, utan jag har bara haft en eller två små i glasburk/vinkylare. Men om vi någon gång i framtiden får plats för en stor gran skulle jag gärna ha en korg som din!
Ha en bra dag!

Kramar, C

Jenny said...

Hej Ingela!
Supersnygg korg till julgranen!
Vet precis vad du menar med den där härliga känslan man får när man hittat det där speciella, ren shoppinglycka:)

Finfin skylt tillverkad av Team Alegni;)

Ha det gott!
Kram Jenny

Galleri MochB said...

Säde är bra! Där trivs jag också :O) Jättefin korg, den blir nog toppen med en gran i! Och mysig skylt också kan du hälsa pussgurkan... ;O)

Lyckoslanten said...

Vilken proffsig skylt och korgen är superfin kan jag tänka mig till granen. Vi har vinylgran, men sådana behöver också stå ombonat. Pussgurkor är också bra att ha! ;o)

Maja said...

Kan tänka mig att det är fint hemma hos er på jul! Stilrent och snyggt, och inte bara en massa hysteriska glittertomtar och fanskap;)

Jag gillar förresten titeln Mr Alegni:D

Liljas Corner said...

Den är ju som gjord för att ha julgran i!
Va fint du skrev i förra inlägget, just sådär är det ju :)

Livingroom said...

Ibland hittar man de bästa fynden då man minst anar... verkligt fin korg. Där kan du verkligen ha fast vad, sen när julen är förbi.. snäll man du har som är med på noterna ;)
Ha en fin helg,
Lotta

Hanna said...

Ååååh!! Vill oxå ha... en sån korg!
Skitsnygg ju :)
Och skylten likaså... vilken tur du har som har en pussgurka som tillochmed målar åt dig! Min har fått en del pikar om att han ev kunde kanske såga upp lite skyltar åt mig... men jag tror jag gått bet :( Får väl ta an den stora manicken nere i källaren själv :S

Vår gran får nog stå i zinkhink i år igen... va ganska nöjd med det ifjol. Fast snubblar jag över en massa pengar, så köper jag en korg från miljögården BUMS :D

Ha en skön helg vännen!
Kram Hanna

trollmor said...

Vad kul att du fick tag på korgen.
Förstår din glädje.
Att shoppa kan ibland vara väldigt lustfullt. I morgon skall jag iväg.
Nu hör det till saken att jag är väldigt dålig shoppare. Funderar,fundrera och sen så är det slut när jag väl bestämt mig.
sv,jag bor tre mil väster om Umeå i en liten by vid vindelälven.
Ha en fin dag
kramis ewa

verna said...

Här är en kommentar till, nu har jag lärt mej hur det går till!

Heidi said...

Korista joulukuuselle haaveilen minäkin :) Vielä ei vain ole sopivaa tullut vastaan.
Kauniin kyltin olet tehnyt!
Hyvää viikonloppua :)