Sunday 24 January 2010

Burks

Jag samlar på mig en del trevliga köksattiraljer inför vår kitchen makeover. Här är en uppstättning burkar som jag inte visat tidigare. Men vilken otur jag haft med alla.

Setet med tre burkar köpte jag redan i höstas. När jag kom hem med dem märkte jag att locket på den minsta burken inte gick att stänga ordentligt, så det blev att åka tillbaka till affären med den.

Bestickburkarna blev jag förtjust i när jag såg dem hos Livet på Vestergård och till min stora glädje hittade jag likadana burkar i the inredningsaffär, för övrigt samma affär där jag inhandlade burkarna här ovanför. Väl vid kassan märkte jag att den ena burken var lite söndrig i ena kanten, och det var förstås den enda de hade kvar av den sorten. Senare samma dag fick jag ett sms där affärsinnehavaren meddelande att hon hittat en hel burk i lagret, så lyckan var stor när jag följande dag kunde åka för att hämta hem bestickförvaringen.

Kryddburkarna hittade jag igår i ett varuhus i stan. Jag borde ha lärt mig att kolla att locken fungerar innan jag köper burkar, men det har jag förstås inte. När jag kom hem skulle jag direkt inviga nyförvärven, men kunde då konstatera att den ena burken inte ens gick att öppna. Tala om otur. Lite mat i magen och en ny tur till stan för att byta setet. Det blir dyra burkar då man blir tvungen att köra flera varv till stan för att få prima varor... Hemkommen med två nya kryddburkar fick jag nästa besvikelse. Burkarna har olika färg. Yngre sonen pekade på förpackningen och på den bilden var burkarna faktiskt också lite olika, så kanske det är avsiktligt så att man kan hålla ordning på sina kryddor. Om man sedan minns vilken krydda man lagt i vilken burk är ju en helt annan femma.

26 comments:

Anna-Malin said...

det är kul med burkar ;)

ett tag samlade jag på burkar från alessi, i glas med plastlock och liksom en hängade gubbe under locket...VÄLDIGT färgglada lock, men jag vet i tusan om jag inte ska ställa fram dem ändå... ;)

jag gillar din förvaring till gafflar o knivar!!

ha en skön söndag!

kram
a-m

StrandviksVillan said...

Äsch vilken otur du haft, men vilken tur att det ändå ordnat sig med dom alla!
Jättefina alla burkarna! Jag tycker inte det gör nåt om nyanserna skiftar, då ser dom ju bara mer "handmålade" ut :)
Kryddburkarna skulle verkligen göra sig fint även hemma hos mig...

Har du bestämt dig ännu angående köksluckor och sånt? Nyfiken!!

Puh! Idag blir det nog en vilodag för mig... ladda batterierna till nästa vecka.

Kram på dig!
A-C

Hannasvirrvarr said...

Det är märkligt hur man inte lär sig av vissa misstag. Jag glömmer nästan alltid att titta på datumet när jag köper kött, det går ibland illa och jag verkar inte lära mig.

Signe 1 said...

Ja man får väl säga att du har haft tur i oturen för åh så fina burkar de är allihop!:-)

Burkarna för gafflar och knivar är lovely!

Ha en toppendag vännen!

Stora kramen Sofia

Kamomilla said...

Men fina är de, fast det varit krångligt!
Vad väntar du på för kitchen makeover??? Vad ska ni göra???
*nyfiken*

Karin - Mina Rum said...

Vilken otur med burkarna. Men visst är det märkligt att man inte lär sig att titta ordentligt i affären? Man åker på samma nit, om och om igen.
Kram!

Galleri MochB said...

Låter spännande med köksmakeover! Och med så fina burkar kan det ju inte annat än bli bra :O)

Hanna said...

Det var många fina burkar!
Men vilken otur du haft! Låter nästan som när jag köper nåt... då är det oftast något litet fel...
Spännande med köksmakeover!

Får se om den här kommentaren går att publicera, det ser väldigt konstigt ut just nu :S

Ha en skön söndagkväll!
Kram Hanna

Livet på Vestergård said...

Jag undrar när det löns att börja åka och kika efter skedburken?
Vilka fina kryddburkar ! Såna skulle jag också kunna ha :)
Vad spännande med köksmakeover!
Ha en bra vecka! Kram Kicki

Nilla Q said...

Oj, du har verkligen fått jobbat för dina burkar! Men fina är dom!:)

Köksmakeover? Spännande!

Kram Pernilla

Louise said...

ja du har minsann fått köra en aning för att få dina prylar...men fina är dom - allihop! När får vi veta mera om köksplanerna??? :O)

Liljas Corner said...

Det var som attan! Men dom e ju fina i alla fall :)

Ha en bra vecka!

Lyckoslanten said...

Ja det var mycket om och men för att du skulle få så fina burkar! Men mödan värt eller hur! Jag ser då ingen färgskillnad, men kanske gott om så! Så då har du något nytt projekt på gång. Har nu anlänt hemmet efter en hel helg borta och så skönt att leva bland sina egna burkar! Ha en bra början på veckan! ♥ Ann-Lis

Unknown said...

Vilka fina burkar du har införskaffat!! Men vilken otur du hade med dom, men tur att det löste sig. Brukar ju kunna säga: "man lär sig av misstagen" :) Men ibland, av egen erfarenhet, gör man om och om samma misstag.. Ha det gott. Kram Lenita

Funccis said...

Jag har alltid trott att sånt drabbar bara mej, att jag är född till nån sorts "olyckskorp", men så tycks det vara litet för alla och envar. Underligt att det över huvudtaget ska vara så tokigt, att inte affärerna kollar sina prylar innan dom sätts till försäljning. Dom tror väl inte att det går åt ändå, att kunden inget "märker". Men slutet gott! Kram!

syssi said...

Tur så blev de slutet gott allting gott till slut. Söta e dina burkar i varje fall.

Odin said...

Vilka vackra burkar! Ibland får man nog sattsa en hel del klöver på att få det man vill ha, men det kan oxå vara väl värt det, för man blir ju bara så nöjd och glad sen:-) Jag håller på att jaga runt efter lite väggprydnader just nu som jag bara måste ha;-D

Ha det gott min vän! kramisar

Jenny said...

Hej Ingela-Nenne!
vad kul att vi delar smeknamn, hihi! Min syster Karolina kallade mig det som liten och nu har hon fått Vera till att säga det oxå (och det är säkert lättare att uttala än Jenny för en liten) :)

Vilka fina burkar men vilken osis med kvaliteten..

Önskar dig en toppenvecka goa bloggvän!

Kram Jenny/Nenne!

Vem är jag.. said...

hallå där1

Vad läckert precis samma sak här hemma, sambon använder den precis varje dag och jag periodare det var roligt!

jag gillar kniv och gaffel "burkarna" :-)

Kram Lisa

Nilla Q said...

Du skriver ju för snälla saker, du! Tack goa, rara för dina kommentarer hos mig! Jag blir alltid lika glad av dina besök!:)

Många kramar Pernilla

♥ Fyra årstider said...

Fullkomligt älskar burkar..kan man ha många av.
Kram Lotta

trollmor said...

Jättefina burkar och vad kul att göra emn makeover i köket.
Kramis ewa

Laura S said...

Ja nog har du haft otur med burklocken..sådant brukar hända mig ofta när jag går på loppis, man blir så kär i något att man inte ser varken skavanker eller andra fel - förrän hemma..men å andra sidan så ger ju livet en lite bucklor och så, så det det gör inte alltid så mycket. Locken skall dock gå att öppna..;) kram Laura

Taina said...

Hahahahaha! Jag fattade inte rubriken först och tänkte på något helt annat, som i och för sig inte heller heter burks i pluralis. Jag tänkte på dräkten burka!
Och vad får jag se? Burkar!

Snygga är de, allesamman. Otur med lock hörru. Du får sluta vara så ivrig när du handlar och missar sådana viktiga detaljer ;)

Kramen

Nicole said...

Fina burkar hela bunten, men oj så svårt det tycks vara att tillverka burkar.
Låter kul med kitchen makeover, här låter den saken vänta på sig ett par år, men jag planerar för fullt redan!
Kram, Nicole

Annika said...

Ja, jag gillar också din förvaring av knivar o gafflar. Snyggt!
Burkar är roligt. Jag samlade också på det ett tag, och min moster har en gedigen samling gamla burkar i sin skäristuga. Detär ngt mkt speciellt med dem...
Kram!