Friday 22 January 2010

Färggrant i förrgår

I förrgår fick jag ett ryck och kokade sylt på "gamla" lingon ur frysen, det började nämligen sina i syltförrådet. Lingonsylt har visserligen ingen större åtgång hos oss, för jag lagar husmanskost rätt sällan, men leverlåda går enligt husets herrar inte att äta utan det röda guldet, så vad gör man inte som mor och hustru för att vara de sina till lags. Själv är jag ingen stor lingonfantast, men en röra med kvarg/kesella, vispgrädde och lingon sjunker alltid ner. Någonsin testat det?

Till den ugnsstekta laxen i förrgår bjöds det på mangosalsa och rödkålssallad. Det vattnas i munnen när jag ser mangon, men den passar inte riktigt in i min matföring för tillfället, så de övriga fick se till att det blev tomt i salsaskålen. Ack, vilket öde.


22 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Galleri MochB said...

Vilka skojiga bilder! hos oss är det jag och ena dottern som inmundigar all lingonsylt :O)
Skön helg! Kram Mia

Odin said...

Håller med dina män! Lingon och lever hör ihop av någon konstig anlädning. Men här är det ingen större åtgång på lingonsylten heller. Jag äter den ibland på min frukostgröt och så måste den finnas till morots pannkakan.
Sen händer det att jag gör *lingongott* av den ibland.
Det består av lingonsylt, joghurt, havreflingor, vispad grädde och vaniljsocker. Det där med kvarg har jag inte prövat, men det kanske skulle vara något nytt och supergott.
Ha det gott! kram

Vform said...

Vilka vackra färgbilder!
Och gott verkar det att vara också!
Tittar in till dig nu som då ;-)

Skön helg till dig!
Kramisar Vivan

Signe 1 said...

Vilka härliga bilder du visar! Hmm, koka lingonsylt, vad duktig du är, jag är impad!!:-) Kan du inte skicka över en burk hit?;-)


Ha en underbra fredag vännen!

Största kramen Sofia

Mia said...

Nu är jag här igen, har varit på lite semester.

Vilka färger, tänk att det mesta går att fota och få fina bilder av bara man har lite fantasi. Hoppas att lingonsylten smakade bra. :)

Kram Mia

Sabina said...

Vilka färger!
Kikar in för att önska en skön helg!
Kram Sabina

StrandviksVillan said...

Coola bilder!
Men... vad äter ni för mat hos er då, om inte husmanskost...?
Kom gärna med nya spännande förslag åt alla oss som alltid äter "samma som i förrgår" (det känns så åtminstone)

Hos oss är det numera maken som kokar lingonsylten! Jag hade tydligen i för lite socker... hrmmmff! Makens sylt har bättre åtgång, måste jag erkänna :)

Verkar som du mår bättre nu! Skönt, jag har skickat många positiva tankar mot ditt håll ;)
Trevlig helg till er I & H!

kram, A-C

Sanna said...

Va gott med hemgjord sylt! Lingonsylt äter jag också med leverlåda, vilket är rätt så sällan. Efterrätten meed kvarq och vispgrädde har jag smakat och det är jätte gott!

Ha en skön helg!
Kram Sanna

Heidi said...

Hauskoja ja herkullisen näköisiä kuvia. Oikein vesi nousee suuhun:) Punakaali on aivan mahtavan näköinen!
Mukavaa perjantaipäivää!

syssi said...

Uppiggande färger. Lingonsylt ska de vara ti lever, å till mycket annat åxå:) De e den sylt som jag använder mest av för den passar nästan till vilken mat som helst i min mun:)

Skogsdoft & havsbris said...

Tänk att MAT kan vara så snyggt! Oftast tänker man inte ens på det, när man hanterar dessa vanliga råvaror. Rödkålens färger är ju jättefina!
Leverlåda, du sa det... Det har vi inte ätit på väldigt länge, blev riktigt sugen på det nu faktiskt! Det ska nog serveras leverlåda här någon dag. Och då ska det absolut vara lingonsylt till! Här i huset får jag vara ensam om den varan, lingonsylt alltså, för det rör maken inte.
Jo, efterrätten med lingon och kvark har jag ätit i jobbet på den tiden jag huserade i kök, riktigt gott!
Låter spännande med mango och lax - det var en ny kombination för mig! Spännande med något nytt, sätt gärna in recept!
Ha en kanonfin helg! Vi borde ta och planera in någon träff här snart - du har ju ett hus att besiktiga, hehe! ;)

Vem är jag.. said...

Å hej på dig!

Vad härligt, jag har gjort det samma fryst in massor av lingon och blåbär som jag ska koka lite sylt på i vinter det kanska är dax nu, jag har oxå plockar krusbär, tänkte göra krusbärskräm

Kram På dig!

Evas Bloppis said...

ja lingonsylt älskar min sambo .tror nästan han äter det till allt .Jag däremot äter det väldigt sällan .Men det är han som får plocka dom hehe.
Väldans vackert rödlål du fotat
Ha en skön helg
Kram ewa

Annika said...

Lingonsylt tycker jag är underbart gott!! Ett måste till mkt!
JAG fattar om du saknar att kunna äta mango. GUD vad gott det är!!
Hur går det med dieten, vännen?
FINA bilder och härliga färger!
kram och ha en superfin helg!!

Liljas Corner said...

Vilken snygg bild på kålen! Har aldrig sett kål på det sättet.
Vi äter nästan aldrig lingonsylt i det här hushållet. Däremot (eller kanske just dörför) har vi en massa lingon i frysen. Kanske jag skulle ta och testa din röra? Även om jag hade tänkt mig en smaskig, söt lingonkaka ;)
Men vet du, det är faktiskt tomater som är det röda guldet :P

Ha en skön helg!
Kram/Nina

AkH said...

Vilka härliga färger! Vill önska dig en skön helg!
Kram Anna-Karin
hemochting

♥ Fyra årstider said...

Hi, hi ..vad gott med sylt. Imorgon ska jag göra äpplemos.
Kram Lotta

Taina said...

Gud vad snygg bild på rödkålen! Läckert mönster.

Den där röran med kvarg och lingon och grädde har jag ätit och det är MUMMA det :D

Kramar!!!

Livet på Vestergård said...

Men vilka härliga matbilder :)
Mangon ser riktigt god ut.
I vårt hus är det nästan bara jag som tycker att det är gott med lingonsylt. Så den tar inte slut i första taget...
Ha det bra! Kram Kicki

Kamomilla said...

...och tänk så rödkål kan vara vackert!

Ullis said...

Härliga färger, Ingela!
Hemma hos oss går det stora mänder lingonsylt. Junior älskar spenatplättar, svartkorv och köttbullar med lingonsylt...