Det var verkligen ingen dietmat det bjöds på hos oss igår, men när man firar tjugo lyckliga år behöver man väl inte tänka på kalorier, kolhydrater, fettmängd eller något annat otrevligt, utan då är det bara att vräka i sig för allt man är värd, eller?
Idén till förrätten fick jag från Halv åtta hos mig i tisdags: stekt aubergine med stekt grön paprika, crème fraiche och tomatpuré. Himmelskt gott, den rätten rekommenderar jag verkligen!
Till huvudrätt blodig oxfilé med vitlöks- och persiljesmör, napoletansk salladsblandning och potatisnoisetter med - håll i er - hemlagad bearnaisesås. Smalmat... not.
Efterrätten var det inget speciellt med, där tog fantasin slut, så det blev något vi ofta äter hos oss, d.v.s. konjaks- och mörkchokladmousse med hallon.
Om vi blev mätta? Oh yeah. Och det här vad faktiskt bland det godaste jag bjudit på hittills i mitt liv. Biffen var makalöst god och både maken och jag tyckte det var det bästa köttet vi någonsin ätit. Nu är det bara att vänta på nästa 20-årsjubileum - förlovningsdagen i juni :)
19 comments:
Å, vad det ser gott ut. Såna dagar ska man inte tänka på kalorier! Förrätten måste jag nog prova på.
Vilka fina glas du hade till efterrätten.
Ha en mysig fredag! Kram Kicki
Åh vad hungrig jag blev. Företten ska jag också pröva vid tillfälle. Såg också det avsnittet.
Kram ewa
Men jisses vad gott det där såg ut!!:-)) Klart kalorierna ska flöööda när man firar!! Vi firar 10årig bröllpsdag snart (12 feb):-) Anpropå oss, jag tror på ödet och hade inte vi begåvats med Julia som blev till innan vi 'officiellt' var ett par så hade vi aldrig varit ett par idag, då hade våra vägar gått åt skilda håll;-) (Nu vet du lite mer, fniss)
Ha en underbar dag fina bloggvän!
Kraaam Sofia
Vau, mikä juhla-ateria!
Vau, säger jag också!
Oh yeah!
Det där receptet fastna jag åxå för, faktiskt..och tänkte att jag måste testa.
Nu vet jag att jag SKA testa :)
Vilken underbar middag ni verkar ha haft
Underbart, Ingela!
Ni var väl värda er festmåltid, så tänk inte på kalorierna.
Apropå kalorier, en fd kollega påstod att smulor inte innehåller några kalorier alls. ;) Kom ihåg det!
Ha ett bra veckoslut!
Kram, Ullis
PS. Kolla in "mitt" recept på Sirloin Chapman ifall du vill göra nåt gott & enkelt!
Grattis till tjugo lyckliga år! Ni är väldigt gulliga på bilderna i föregående inlägg. Kan förstå om du föll för Hasses lugg;)
Självklart är allt tillåtet när man firar 20 år tillsammans! :)
Ja, vad säger man! Du kan delta i vilket matlagningsprogram som helst. Jag såg faktiskt det där programmet och ska nog testa förrätten. Fint upplägg du hade. Man ska passa på och fira när helst det bjuds på en orsak. Nu ska vi fira att det är fredag! Ha en skön helg! ♥ Ann-Lis
Å vad jag blev hungrig nu
Kram Lotta
Mums det var ingen dålig måltid ni smaskade i er.
Såg sagolikt gott ut!
Ha en fin helg.
Kram Lina
MMMmmmm Supersmarrigt.
Killarna har beställt Tacos idag, suck!
Kram Caroline
Japp, på Halv Åtta får man massor med trevlig tips på vad man kan laga...
Underbart BRA!!
OCH klart att dieten får stå tillbaks då det är JUBILEUM!!!
Kram!!!
Herremenje vilken fin middag du förärade älsklingen din, har förstått att han nog var värd varenda tugga:)
Det var en middag som heter duga!! Ser så smarrigt ut - alltihop! :O)
Ja, och sen har ni ju också 20-åriga bröllopsdagen att fira ;)
Länge sedan jag gjort nån riktigt "fin" middag, förutom på julen lite "halvfin" förstås...
I morgon kväll ska jag ut på middag från jobbet, det blir trerätters också, mmmmuuuums!
Trevlig helg!
Vilken festmat! Nu blir jag riktigt hungrig. Halv åtta hos mig skulle nog inte va något utan Helge Skog, han är bara för skojig.
Men visst serveras det god mat oxå.
Trevli skön helg till er! kramis
Post a Comment