Thursday, 22 September 2011

Äppeldessert

Efter fisksoppan passar det förstås att bjuda på en liten äppeldessert. Eller egentligen var den här ganska stor, så det var ju bra att vi i verkligheten åt den en helt annan dag.Det här receptet kommer från en släkting i Danmark. I den här desserten ska man använda äppelmos, och det var ju väldigt lämpligt i och med att vi hade nykokt sådant i kylen. Desserten fick pluspoäng av samtliga fem runt middagsbordet. Här kommer receptet, på danska, så ni får tänka till litet extra. :-)

Ellens æblekage

ca 500g æblemos
250-300g rasp
150g sukker
margarine til stegning
1/4 - 1/2 l piskefløde
jordbærsyltetøj

Smelt margarinen på en stor stegepande så den bliver gylden, hæld rasp og sukker på , rør i det til det bliver gyldent og sprødt (må ikke stå for længe på panden, efter du synes det er godt, da det ellers vil tage for meget farve (brændt).

Du tager en stor glasskål, i bunden lægger du et lag af raspen, så et lag æblemos, endnu et lag rasp, så et lag æblemos slut af med et lag rasp øverst. Må gern e trække i en halv dag. Ved severingen pyntes med flødeskum på æblekagen, rasterende flødeskum sættes i en skål, så man selv kan tage flødeskum som man kan lide det jordbærsylt kommer man også selv over.


Det stekta 'raspet' skulle jag kunna tänka mig att strö på till exempel glass eller turkisk yoghurt. Det ska jag absolut testa någon vacker dag. Rasp, det är ströbröd, det.

7 comments:

Livet på Vestergård said...

Det där måste jag prova på som också har nygjord äppelmos i kylskåpet!

Anonymous said...

Å jeg siger bare mums
Dansk äblekage er det bedste der findes.
Knus Margaretha

Hanna said...

Kan inte sluta skratta åt ditt förra inlägg! Du skulle skriva en kokbok Ingela! :D

Tack för förklaringen till rasp, satt och funderade över det... danska är inte min starka sida :P
Lät gott! Jag har inte kokat äppelmos i år, än, kanske ska göra det :)

Ha d gott!
Kram Hanna

Hildas hem - Sofia said...

Så bra att göra den på äppelmos. Tack för tipset :)

Jag önskar dig en fortsatt fin dag!

Bella said...

Den desserten måste jag prova och din fisksoppa är ju bara ett måste att tillaga. Gillar att ett ihopkok på det som finns hemma i skåpen och kylen kan bli så bra :)

Visst är det fantastiskt att lära känna nya vänner på sätt man aldrig väntat sig t ex via bloggen som visar sig vara riktiga guldkorn och blir nära och fina vänner!

Hoppas din dag varit bra!

Kramar Bella

勝樺工作室 said...

免費a片下載無碼
線上免費試看短片a片
a片免費看
a片下載
a片寫真
免費試看短片a片
a片
免費a片下載
校園美女a片影音視訊網
a片免費看

a片 said...

夫妻做愛a片直播
免費a片下載無碼
線上免費試看短片a片
免費a片AV女優
免費無碼a片
a片免費試看
免費a片下載
色女a片群
情色a片
免費a片