Sunday, 25 September 2011

Vardagsrumsbilder


Det är rätt dåligt med dagsljus i vårt vardagsrum så här års eftersom vårt uterum med sitt solljusdämpande tak ligger strax utanför rummet, men ibland när solen orkar titta fram är ljusmängden tillräcklig, och då måste jag passa på att få några bilder tagna här inne. Här ser ni nu var sommarens och höstens nyanskaffningar är placerade. Loppisfynden från ett par veckor tillbaka hänger på väggen i hörnet mellan sofforna. Idén är inte min, utan lånad från Tine K:s blogg. Mässingen på vår annars så underbara kakelugn ger mig utslag, men jag det är något jag får leva med. Att byta ut luckan är ohyggligt dyrt, så det kan vi glömma. Det är bara att bita i det sura äpplet och titta åt annat håll.

 

Lingonkransarna från förra julen har överlevt, och jag tror faktiskt det får hänga kvar ett tag till, kanske till och med över jul.

Vår tv-bänk har jag fått många förfrågningar om. Tillverkaren heter Laulumaa, men jag betvivlar att märket marknadsförs i andra länder än Finland. Jag har inte kollat upp saken, men jag skulle tro att det förhåller sig så.

I dag tänkte jag försöka flambera för första gången i mitt liv. Håll tummarna att jag har ögonbryn och pannlugg kvar i kväll!

18 comments:

Nette Cecilia said...

så stilfullt inrett ditt vardagsrum är ,mässings luckorna stör inte mig tycker att det är vackert ,flambera låter farligt i mina öron ,kramis ,Nette

En vacker vardag said...

Snygga bilder! Jag gillar den där tavelinstallationen. Kul idé! Gillar fönstret som flyttat in också. Mässingsfärgen stör nog ingen annan än dig tror jag :)

Ha en fab söndag och håll i luggen! Kram

Teija said...

Kaunis olkkari! Selkeä ja kivan sävyinen.

Mukavaa sunnuntaita :)

ACStyle said...

Tjusigt, tjusigt!
Vet du, det kan nog hända att du ännu kommer ändra dig och börja gilla mässingsluckorna ;)
Kul att se att Hildas fönster får hänga med fortfarande :)

Flambera har jag aldrig gjort. Hoppas det lyckas väl för dig!
Trevlig söndag! kramis!

StrandviksVillan said...

Fel inloggad igen... ;)

Lottaspace said...

Vad fint ni har det! Mässingen stör inte mig heller. Önskar att vi också hade en kakelugn..
Trevlig söndag!
Lotta

RockMom said...

Supernajs ni har hemma hos er!

Lyckoslanten said...

Ditt vardagsrum är verkligen stilenligt. Undrar ju hur du vill ha kakelugnsluckan, kanske svart? Vackert är det då i mina ögon!
Flamberat har jag gjort även med håret ner till midjan och det har gått bra varje gång även om jag inte är en sådan köksmästare som du är. Hoppas det gick bra! ♥

Huset på landet said...

Kakelugnen är jättefin, liksom hela vardagsrummet. Vilken färg skulle du vilja ha på luckorna då? Kanske skulle gå att experimentera fram en färg?
Hoppas att flamberandet lyckades utan blessyrer ;). Du får snart börja extraknäcka som kock ;).

Louise said...

Låter gott med flambering....fina bilder och jag får väl säga som alla andra att mässingen kanske blir vacker också i dina ögon - nån gång ;) ha en bra kommande vecka!

lyckobo said...

Så fint ni har det i vardagsrummet! Ide'n med tavlorna var riktigt kul! Ja, smaken ändras ju med åren, men inget fel på luckorna,kanske du gillar dem om något år igen? Hoppas flamberingen lyckades, kan väl kännas lite naket utan lugg och ögonbryn.. ;)

Kamomilla said...

Mässingen tycker jag du ska vara "du med" Det kommer nog en mässingsperiod igen!! Annors så finns det nog värmetåliga fäger också..

trollmor said...

Så fint ni har det.
kram

Annika said...

Snyggt!!
Jattefint vilket harligt rum att hanga i.
Gillar ramarna pa vaggen. Snyggt!!
HOPPAS att det gick bra att flambera!!
Kram!

Nyanser av vitt said...

...och köket :O)
Kan du inte måla mässingen?
Kram Agneta

Livet på Vestergård said...

Så vackert ni har det! Men det visste jag ju redan :)
Jag tycker inte alls att mässingluckorna stör.

Livet på Vestergård said...
This comment has been removed by the author.
Bella said...

Sååå fint och stilrent du har det i ditt vardagsrum. Gillar ditt soffbord skarpt, riktigt snyggt och hade mer än gärna haft ett likadant själv :)

Flamera låter spännade, hur gick det?

Kramar Bella