Wednesday, 14 September 2011

Operation Save the farkost


Maken fick ett samtal från denna plats i går kväll och inte många minuter senare satt vi redan i bilen på väg dit för att rädda vår båt från en ond, blöt död. Bilbatteriet som förser länspumpen med ström hade sagt upp kontraktet och båten fylldes sakta men säkert med vatten. Efter räddningsoperationen kan vi nu pusta ut igen, men snart är det nog dags att dra upp skrället, för det lär nog inte bli fler båtturer för oss i höst.


Nu hoppas jag verkligen att det slutar regna. Några timmars regn kan vara riktigt uppfriskande, men när regnet inte förstår att hålla upp mer än någon minut i taget och i övrigt fortsätta flera dagar i rad, då blir det lätt för mycket av det goda.

11 comments:

Vekarus said...

Kurjuus! Meidänkin piti aamulla ehtiä käymään veneellä, muttemme ehtineet. Toivottavasti kaikki on hyvin ja toivottavasti saarilaiturimmekin on selvinnyt myrskystä!

Iloista loppuviikkoa!

Odin said...

Efter regn kommer solsken:-) Å tro det eller ej men regnet behövs här hos oss. Vi har fått så lite av den varan här i sommar. Sanningen är att regnet har gått runt omkring oss mer eller mindre hela sommaren. Men för mycket av allt är inte bra.

Ha det gott trotts regnet! kram

Hans said...

Det hade samlats skräp kring intaget på pumpf*n så den hade pumpat och pumpat tills batteriet dog...
Det händer med några års mellanrum. Ibland händer det sig att pumpen går sönder, ibland är det flottören som strejakar. Länspumpar med kringutrustning verkar vara rena skräpet nuförtiden.

Livet på Sjögård said...

Mm-mm, dom här båtarna medför lite extra "jobb"... Maken fick gå till M/aux Alexandra tidigt imårse för han märkte att en flik från storseglet kommit loss och slog i den hårda vinden...

Lilja's Corner said...

Hoppsan! Vilken tur att ni blev meddelade. Fina färger har du i alla fall fått på bilderna. Mycket fint här tidigare också som jag missat. Tack för titten!

Lyckoslanten said...

Tur att räddningsoperationen försiggick i grevens tid! tror väl att det ska bli slut på skvalpandet så småningom inom någon dag eller så.
mmm... så gott i förra inlägget! ♥

Kris said...

De var det jag försökte säga i går här hemma! Undrar hur vår båt ser ut i kasnäs... den har inte ens nån pump =/

Livet på Vestergård said...

Vilken tur att ni hann ut på räddningsoperation innan det var för sent.
Ja nu har det regnat så att det räcker för en lång tid framåt!

Moster och jag said...

Även vi fick rycka ut på räddningsoperation av vår båt. Satte oss i bilen 21.40 och åkte 40 km. Blåst och mycket vatten men även vår räddningsoperation lyckades bra.

Mums...vad det ser gott ut i förra inlägget. bör prövas!!

Nette Cecilia said...

Häftig pumpeffekt du fick i din bild ,,nu har det faktiskt hållit upp i flera timmar.kramis Nette

trollmor said...

Ajdå ! Regn kan ställa till en hel del trassel.
kram ewa