Friday, 9 September 2011

Attans också


I framtiden ska jag bara äta flytande och mjuk föda. I förrgår gjorde jag nämligen misstaget att be maken köpa hem turkisk peppar från matbutiken. Jag visste redan i det ögonblicket jag framförde min önskan att jag inte borde ha gjort det, men ibland, eller ofta, använder jag inte mitt förstånd som jag borde. I går kväll, efter att jag kommit hem från bion (Iris, finlandssvensk film), upptäckte jag plötsligt något hårt i munnen, och det visade sig att ett helt hörn av en kindtand lossnat. Man blir ju så glad. NOT. Tandläkarmottagningen öppnar om nio minuter, så det gäller att hänga på tråden så man får första tänkbara akuttid. Attans också.

Tur att vi har tomater. De är ju söta som godis, och i min ålder borde man förstå att äta sådana i stället för andra ohälsosamheter. Attans också.

15 comments:

RockMom said...

Det där felet gör jag åxå allt som oftast..men å andra sidan tycker jag att man måste unna sig NÅT

Ann-Mari said...

Inte kul...men ibland måste man nog få turkisk peppar, även om man är i "åldern när man bara borde äta hälsosamt och lättuggat" ;-)
Stämningsfull bild av tomaterna!
trevligt veckoslut :-)
Ann-Mari

StrandviksVillan said...

Uff, hoppas du klarar dig över helgen nu!

Den övre väskan gillade jag och dom är INTE tantväskor!
Hahahaa - gurkfingrar! Det skulle se ut det! Vad jag förstått så är inte gurkplantor särskilt långlivade. Dom som odlar i stora hus byter ju också ut plantorna under säsongen.

Lööööv ert växthus!! Förstår att du längtar till ny vår!
Trevlig helg vännen!
kramis!

Mina dagar said...

Åh nej! Här är det svindyrt att gå till tandläkaren. Hur är det hos er?

Hoppas du fick en akuttid!
Trevlig helg på dig!
Kram Eva

Ann-Catrin said...

Usch. lider med dig..
Tänk att man inte kan låta bli de där hårda sakerna..
men förhoppningsvis har du tur och de kanske bara kan fila till det..

inte som jag som gjorde detsamma dagen innan vi skulle till Miami i våras..visade sig sen vara ett stort hål där under.. hua--
men det gick ju bra det med..


Lycka till nu och kraam
A-C

junhe said...

TURKISK PEPPAR SOM ÄR SÅ GOTT...MEN FÖRRÄDISKA =( JAG HAR ALDRIG SKADAT EN TAND NÄR JAG ÄTIT DEM, MEN DÄREMOT BRUKAR JAG ALLTID BLI "SKINNFLÅDD" I GOMMEN...AAAAJJ!
LYCKA TILL HOS TANDLÄKAREN OCH HOPPAS HELGEN BLIR BRA !
KRAM JUNHE

Livet på Vestergård said...

Vilken otur! Hoppas att du får komma bums och fixa tanden och efter det önskar jag dig en skön fredag!
Kram Kicki

Vardagslyx said...

Usch, vad hemskt! Hoppas det går bra hos tandläkaren.

Jo, italien var på riktigt:) Oj, vad vi har ätit! Och så har jag ju löst kaffeproblemet:) Dock lite rädd för att enda anledningen till att jag gillade cappuccino var att den inte smakade kaffe överhuvudtaget (vad jag kände i alla fall) :o

Kram Pernilla

Jenny said...

Aj! Ska vara försiktig när jag äter Turkisk peppar, vi har en påse hemma på köksbänken just nu som jag alltsom oftast norpar ur:) De är ju sååå goda..men inte kul att bita av en tand..
Tomater är ju nyttigare och mjukare:)

Ha en trevlig helg Ingela!

kraam Jenny

Vekarus said...

Oi joi!

Minäkin ostin keväällä kaksi samanmoista käsilaukkua ja ne ovat olleet käteviä venematkoilla ja muutenkin. Vaikka työkaverit ovat hienoja käsilaukkujani vaippakasseiksi kommentoineet...

Snäckskalsdalen. said...

Attans också, precis! Nu vet jag inte riktigt vad turkisk peppar är, men det låter som det är något man äter och det är förmodligen hårt. Eller segt. Bättre med finfina tomaterna då! Nej, skojar, man måste ju få äta det man vill.
Hoppas det går fort och lätt att fixa till.
Agneta kram

Annies Blå said...

Äsch då, hoppas du fick tag på en tandläkartid.
Gillar väskorna i föregående inlägg. Jag är inte helt blommigt-frälst, men i lagom mängd och i rätt miljö är det hur snyggt som helst :).
Hoppas du får en bra helg utan tandvärk!

Lyckoslanten said...

Förstår att du morrar på tand, dig själv och den turkiska pepparn! Tänk om man kunde slippa sådana besök och "utlagor"! Tomaterna är mera "safe"! ♥

Karin Rush said...

Ouch!!! Hope it doesn't hurt. What is a turkish pepper? Hmmmm well you can have wine, hot chocolate, whipped cream, martinis, flan, creme caramel, dulce de leche..... ;)

Louise said...

Attans att man inte klarar av att suga på dessa hårda godingar....då skulle tänderna klarar sig! hoppas du fått det fixat o kan njuta av helgen! kram