Saturday, 3 September 2011

Tema zucchiniDet handlar väldigt mycket om mat på den här bloggen så här års, men det beror nog på att jag blir så inspirerad av det som växer här hemma. Förra veckan pysslade jag med zucchini mest varje dag. Den här veckan har jag haft paus med den grönsaken för att vi inte ska tröttna för fort. Fast i går orkade jag inte hålla mig längre, så det bidde en veggogryta och inlagd zucchini. Bilden här ovanför föreställer en zucchinilasagne, och den var verkligen god. I stället för köttfärs använder man alltså zucchini, i övrigt är det ett normalt lasagnerecept.Zucchnimuffinsreceptet hittade jag här. Frostingen gjorde jag av de ingredienser jag hade hemma. Tidigare har jag alltid följt olika recept, men då har frostingen alltid blivit för lös. Nu hällde jag i så mycket florsocker jag hade hemma, tillade det som fanns kvar i Philadelphiaostasken, droppade i några droppar karamellfärg och tillsatte litet vaniljsocker och vatten och frostingen blev helt perfekt. Jag tror man borde höfta litet mer i köket och hitta på egna recept, precis som jag gjorde när jag bakade häromdagen. För av erfarenhet vet jag att det inte alltid är lätt att lyckas trots att man slaviskt följer utprövade recept.


De här bakverken avverkade vi som sagt förra veckan, men nu får det vara ett slut på sötebrödsdagarna, annars blir det att förnya garderoben i höst och det vill man ju inte. "Man" skriver jag för att förvilla er litet...

7 comments:

Anna-Lena said...

Mmm, mufinsen ser goda ut! Jag brukar laga en LCHF-lasagne och där byter man ut lasagneplattorna mot zucchiniremsor. Riktigt gott, men jag har tröttnat liiite på zucchini nu eftersom det finns i många LCHF-recept.

Teija said...

Syysterkut! Jopa oot tehnyt herkkuja :) Kauniit kuvat myös!

Snäckskalsdalen. said...

Det är roligt att du skriver "man" för det gör "man" gärna när "man" inte riktigt vill stå för det "man" säger och att den inte bara gäller en själv......det är något jag ofta tänker på!

Annars är du en fena i köket, kul med frostingen som blev så bra. Ja, "man" borde nog prova lite på eget sätt mer, "man" har ju varit en del i köket vid det här laget.

Lasagnan ser jättegod ut!

kram

mammaxtre said...

Men så spännande, vad du är duktig.

Ha det bäst!

Linda said...

Så gott med zuccini!
Det har jag också använt mycket i min LCHF-kost.

Tycker dom blir jättegoda att bara skiva, lägga i ugnsform, ringla över olivolja, rosmarin och flingsalt!
Men muffinsen låter som något man borde testa!
Så fina blev dina också!

/Linda

Lilja's Corner said...

Jag fick en riktig bamsing till zuccini av grannpojken här om dan, borde väl hitta på nåt med den...

Va lyxig din nya sittplats ser ut!

millandante said...

MUMS!! Blev lite hungrig nu igen... kvart i tolv:0

Kram