Wednesday, 17 August 2011

TjatmajaJag vet att jag tjatar, men jag måste bara få säga det igen - I just looove harvesting my own vegetables. Finns det något härligare än solvarma tomater och gurkor, mmm...

Samtidigt som jag tjatar passar jag på att visa den nya korgbrickan jag köpte i Närpes i förrgår. Det är tänkt att den ska iväg till sommarstugan, men kan hända att den får komma tillbaka när vi avslutar stugsäsongen, för den verkar grymt användbar även här på hemmaplan.

Och vad har fåglarna på den översta bilden med texten att skaffa? Inte mycket. Jag ville bara visa dem, för jag tycker de är rätt söta där de sitter på blombrädan jag köpte på Säde tidigare i sommar och övervakar tillväxten i växthuset.


9 comments:

StrandviksVillan said...

Den korgen blir säkert riktigt välanvänd :)
Visst är det lyx med egenodlat! Vi var helt lyriska över jordgubbsskörden förra sommaren, men i år var intresset lite svalare... Fast nog njöt vi ju till fullo av gubbarna vi fick.

Jobba lugnt nu!

nattugglan said...

Ja det är härligt att ha egna grönsaker.. fåglarna har oxå jag, visst är de söta.. fast jag har bara en ensam stackare.. brickan va fin!

Bella said...

Det är ju inte speciellt fint att vara avundsjuk, men jag erkänner lätt att jag är avundsjuk på dina egenodlade grönsaker. Önskar jag haft en egen odling i trädgården där jag kunnat plocka färska grönsaker vid behov... Det går ju faktiskt att lösa så det får bli ett mål till nästa sommar att börja odla lite eget :)

Arbetskompisen hade med sig egenodlad gurka till jobbet och sååå god den var, mmmmm...

Kramar Bella

En vacker vardag said...

Ja usch vad tjatig du är! Nå, nej :-) Jag förstår hur ljuvligt det måste vara med egenodlat. Tomatsäsongen kanske blir lång om det fina vädret fortsätter såhär.

Ha en skön kväll! Kram

Johanna Stålros said...

Fårstår dig att du är till dig av dina fina grönsaker!!! kram Johanna

Snäckskalsdalen. said...

Man kan aldrig tjata när det gäller skörd! Det är ju så gott med egenskördat, det lyxigaste av alla mat.
Agneta kram

Odin said...

Ingenting går väl upp mot eget odlat vad det en är man odlar. I min makes trädgårdsland har vi i år njutit mäst av ärterna:-))
Jag skulle ju inte ha något land i år men min man hittade frön som blivit över förra sommaren och gjorde ett litet land. Härliga rädisor fick vi oxå och sallad.

Härlig Närpes bricka! Å passande grönsaker du laggt på den:-)


Kram på dej!

Vardagslyx said...

Ja men det är ju verkligen vardagslyx med egna grönsaker! Inte undra på att du är lycklig över det!:)

Kram Pernilla

Annies Blå said...

Hej!
Klart man ska tjata om sin skörd när man skördar så härliga grönsaker. Mums :)!
Brickan och fåglarna är också riktigt fina.
Ha en skön helg!
Kram/Annie