Nu är det ju faktiskt flera dagar sedan jag talat om mat, så det är verkligen dags för ett nytt matinlägg. Det är ser ni så att jag har uppfunnit världens godaste fisksoppa! Den är gjord enligt man tager vad man haver-metoden, men jag försökte skriva ner receptet i efterskott, för den här soppan måste vi på uppleva igen.
Ungefär så här gjorde jag:
Jag skalade och tärnade några potatisar,
skalade och hackade två stora vitlöksklyftor,
skalade och skivade några morötter och en stor lök.
Sedan fräste jag allt i litet matolja en stund och saltade en aning.
Därefter smulade jag i en halv tärning (d.v.s. allt som fanns i huset) grönsaksbuljong,
vred ur det som fanns kvar i flaskan med hummerfond,
hällde i en burk tomatkross med vitlök
och vatten så att det täckte härligheten.
Jag kryddade med litet rödvin,
en aning sojasås,
en slurk Pain is good hot sauce (Louisiana style),
salt, vitpeppar, socker och gurkmeja.
Sedan lät jag allt puttra en stund, smakade och tyckte soppan smakade pyton,
så jag hällde i en deciliter grädde
och skrapade ihop till ungefär två matskedar aioli ur en skål.
Anrättningen fick puttra tills potatisen var nästan mjuk, och då tillsatte jag tärnad lax.
När laxen precis blivit tillagad, var soppan klar, och då smakade den ungefär som om änglar från guds himmel skulle ha landat i munnen.
15 comments:
:D Det receptet skulle inte min man vilja följa. Han kräver exakta mått när han ska laga mat :)
Jag förstår att soppan blev himmelskt god och tur att du skrev ner så att du kommer ihåg till en ny gång.
Hoppas min stek som jag kockar idag blir lika god. Åxå fixad efter man-tager-vad-man -haver
Tager vad man haver brukar funka bra. Klokt att skriva ner det hela. Fisksoppor är verkligen goda!!
Kram!
Låter som en supergod fisksoppa Ingela!
Den där tager-vad-man-haver principen brukar min käre P oxå gå efter. Själv följer jag recepten slaviskt (är så rädd för att göra fel, hihi;))
Kraam Jenny
Hahaahaa - roligaste receptet jag nånsin läst!
Tänkte faktiskt så sent som idag att jag borde göra laxsoppa! Fast det blir nog en barnvänligare variant än den du gjort.
Riktigt gott ser det ut, tycker jag!
<3
Nlaxen är ju billig nu så det blir väl att ta fram stora kastrullen ,änglamat är ju inte så dumt ,kram Nette
Så trevlig du är! Ungefär så där himmelsk kände jag en gång när jag gjorde laxsoppa till den utökta familjen. Sedan ringde sönerna en efter en och frågade efter recept och jag kom inte ihåg allt i detalj, men det har blivit flera varianter varstans efter det där. Batat använder jag och grädde är viktigt. Gurkmeja för färgen. Nu ska jag testa din variant vid något festligt tillfälle! ♥
mumsfilibabba :O)
Jag brukar göra nått liknande så jag vet att den är god:D
BRA att du inte gav upp när den smakade som den gjorde!
Nu har jag också ett matinlägg!
Vegetariskt!!
Hittade på lite och det blev bra, sånt gillar man, eller hur;);)
Kram Eva
Om alla mat resept
ändå vore lika roliga,
så skulle man koka med fröjd.
Men Ängla slutkämmen
tog ändå priset :)
Ha det bra
Monica
Du är ju en konstnär i köket, för det där receptet är ju ett konststycke! Om det smakar lika gott som det låter, så förstår jag känslan som uppenbarade sig under middagen ;). Nam.
Borde definitivt testas här också. Fast just nu är gubben mitt uppe i en korvstopparfas. Det är gott det också!
Ja, men då måste den ju bara prövas, eller hur!?
Fast jag tror nog inte den slår min goda kvällsmacka som jag fick igår;) Kärlek och omsorg kan göra under för vilket ostmacka som helst!
Kram Pernilla
Jag som inte kan laga mat skulle aldrig kunna göra som du. En god soppa på "man tager vad man haver" vis. Så duktig du är.
Ha det gott
mums vad gott det där lät. Det är så kul att improvisera när man lagar mat.Sedan när man funderar ut vad egentligen har gjort gäller det att snabbt skriva ner för jag glömmer rätt fort en grej el två.
Kramis ewa
Post a Comment