Hon visste vad hon pratade om, Gugi, när hon skrev att detta var gott. I helgen vevade jag hop en batch romrussinglass och i går kväll provkörde vi den. Voj nam, vad gott det var! Gott, men så sött att det sved i halsen efteråt :-) Receptet kunde inte vara enklare, jag snor den utan att begära tillstånd, men jag tror inte Gugi har något emot det. Here goes:
Blötlägg 1 dl russin i 1 dl rom i ett dygn.
Vispa 4 dl vispgrädde.
Blanda i 1 burk kondenserad mjölk och russinen.
Ställ i frysen och avnjut nästa dag.
Till mina bloggvänner vill jag meddela att jag är liiite stressad just nu, så jag blir tvungen att prioritera bort era bloggar, men så fort jag får tid ska jag lusläsa dem igen.
12 comments:
Lika finfina bilder på din blogg som vanligt!
Nu när det går mot höst.
Hoppas du inte har för stressigt.
KRAM!!
Ta det lugnt ! Sköt om dig . Nilla
Hallå där i stresstider..
Nja.. romrussinglass, det hör tyväär inte till favoriterna även om bilden ser oerhört frestande och god ut.
ostarna däremot.. mums!!
Hoppas tandis gick bra nu.
Stor kram
Ann-Catrin
Romrussin har faktiskt aldrig varit någon favorit för mig när det gäller glass, men det ser gott ut :)
Stressa lungt vännen och pausa med en skål smarrig glass emellanåt!
Kramar Bella
Halloj! Vad jag vet finns inte bättre glass! Inte just nu i varje fall ;O)
Du fick mig att önska mig en stor portion av härligheten...
Kram Gugi
Namnamnamnam!
Oj, vi har aldrig ätit glass ur våra Mari-skålar! Det ryms rediga portioner i dom :D
Äsch... ogillar stress... Hoppas det inte blir långvarigt.
Stor kram!
Djiiis- inte fresta så.. Tur att jag inte klarar av rom... Tror jag är allergisk eller nåt.
Låter supergott!
Ser supersmarrigt ut också!! Jättefin bild!
Kram Jeanette
Kräftor, världens godaste nattmat och så glass, jag vältrar mig i allt det goda!
Agneta kram
Låter supergott ! ta det lugnt och stressa inte. Kram ewa
Ska man koka dendär kond.mjölken eller tömma ur burken bara? Ser gott ut!
Post a Comment