Thursday 1 September 2011

Kalas


I går kväll var det kalas hos alegni in office. Ett hjärtevarmt tack till alla som uppmärksammat dagen! Så hår såg det ut på kaffefordet innan vi högg in på godsakerna.


Jag blev tvungen att rafsa ihop en ansjovistårta för att balansera upp allt sött vi skulle äta. Något recept hade jag inte, utan det blev att använda det som fanns i kylen för tillfället. Men den blev god, faktiskt bättre än någon jag gjort tidigare av liknande modell.


Det var de här som misslyckades. Själva kakan blev mycket högre än jag hade väntat mig och glasyren smakade inte alls som jag tänkt. Dessutom vägrade min spritstyll funka när jag skulle spritsa fina mönster med choklad, så jag flick klippa spritspåsen mitt itu och bara låta den smälta chokladen rinna ut godtyckligt. Sedan slängde jag på lite karameller för att dölja eländet...


Hallonmoussetårtan är ett nytt mästerverk av mästerkonditorn Hasse. Något recept hade vi inte för denna tårta heller, utan den gjorde han helt enligt gehör. Mitt gehör. Jag gav order om vilka ingredienser han skulle ha i den, och han följde order. Visst är den fin, och visst är han duktig? Himmelskt god är den, och tack och lov finns det kvar av den än i dag!

21 comments:

Hans said...

Njom njom njom...!

Snäckskalsdalen. said...

Har den äran så jättemycket lite grand i efterskott! Klart du ska tala om att du fyller år om det känns bra. Att tala om det, menar jag. Och att fylla.
Så många bakverk, du är verkligen snitsig när det gäller att baka!
Agneta kram

Anna / Sand´s Drömmar said...

Ser gott ut!

Anna-Lena said...

Du är en riktig konstnär i köket, och din man också tydligen! Jag skulle inte ha sett att de "misslyckade" kakorna var misslyckade om du inte hade skrivit det (och fast du skrev det så ser jag det ändå inte) :-) Allt ser jättegott och fint ut! Jag sa häromdagen åt min man att jag "behöver" ett vitt kakfat på fot och nu ser jag att du har BÅDA modellerna som jag väljer mellan. Jag har bara ett rosa och beige och såklart måste man ju ha ett vitt också, eller hur? ;-)

StrandviksVillan said...

Säger verkligen som Hasse!!

Så vackert alltihopa och nu rinner nog snålvattnet :D Älskar fisktårtor! Och allt som är sött förstås. Tycker inte alls kakan ser misslyckad ut!! Bara smarrig.

kramkram!

Liljas Corner said...

Va det vattnar sig i munnen... Hallontårtan ser helt ljuvlig ut. Han är bra på att ta order den där karln din ;)

Jenny said...

Hej Ingela!
Vad många läckerheter ni dukade upp o tänk att Mr Alegni är så bra på att göra tårta! Imponerande:)

Kraam Jenny

Taina said...

Hur kan man baka på GEHÖR???? Åh vad jag önskar jag hade några av den genen! Allt ser sååååå himmelens gott ut. Den där anjovistårtan, vad hade du för botten till den?

Kram kram

Nilla Q said...

Åh, jag vet ju att det är här man ska titta in om man vill ha bakinspiration!:) Sååå mycket gott! Och inte ens det som skulle föreställa misslyckat ser mindre fint eller gott ut!

Kram Pernilla

Annies Blå said...

Åh så mycket gott, både sött och salt. Vad duktiga ni är, både du och mannen! Är "chokladbollarna" på sista bilden också hemgjorda? De skulle jag i så fall jättegärna ta ett recept på :), de ser så vackra ut!
Kram/Annie

Nette Cecilia said...

ville smaka på allt jag såg ,kramis Nette

Lyckoslanten said...

Planer på catering ni båda? Antingen beror det på att jag är född på ett annat årtionde eller så är det nåt annat, men såna godsaker brukar jag inte ha på mina kalas. Vackert! ♥

Gugis Pärlor said...

Fantastiskt! Vilken bjudning! Något större fel på bakverken ser då inte jag... Och vilken skolad make du har och DUKTIG! Grattis till dig på födelsedagen!

Kram Gugi

Så Vitt Jag Vet said...

Försenade grattisar till dej ! Ser så mumsigt ut!
Kraam
Sanne

Louise said...

Ja allt ser då verkligen himmelskt gott ut...mmmm Tack för fina ord! KRAMAR

Stjärnor & Champagne said...

Muummmsss raring:) Lovar tapetsering med dyngförkyld man hihi/ Kram Anne

Livet på Vestergård said...

Mmm... så mycket gott!
Ha en skön helg.

anna of sweden said...

Vilka fantastiska skapelser. Och vad bra de gör sig på bild! Mycket snyggt!

mammaxtre said...

Du har många strängar på din lyra du. Så duktig du är. Du verkar banne mig kunna det mesta. Vad roligt!

Ha en fin fredag!

Ann-Mari said...

Vad läckert! Hallonmoussetårtan är helt underbart vacker!
kram

nattugglan said...

Grattis till dej.. något försenad men de gör väl inget?? Jisses va gott du hade bakat..ser så proffsigt ut..o dedär som du säger misslyckades.. de ser ju så himla goda ut!!o di gubbe är nog en konditor han...