Saturday, 14 March 2009

Det blev ett par 45:or

Också idag smet jag undan skogsjobbet med förevändning att jag måste städa hos mor, vilket jag också gjorde imorse. Efteråt åkte jag på lite shopping med min väninna, men soffkuddarna jag hade siktat in mig på var i helt fel färg. Vilken tur att jag ändå hittade dessa båtar till den yngste i familjen så att det inte blev en helt onödig stadsdag. Skorna är i storlek 45 - hur kan mitt "lilla" barn ha så stora fötter?

Den som följt med min blogg lite längre vet att jag har några svagheter. Den ena är dalahästar och den andra Marimekkoskålar. Varje gång jag köper/får en ny skål, lovar jag dyrt och heligt att den är den sista i samlingen, men sedan kommer det någon ny läcker färg som jag absolut inte kan motstå. Som den här nya i äppelgrönt som jag bara måste få tidigare i veckan. De nya mindre skålarna är om möjligt ännu tjusigare än de gamla stora. Konstigt förresten att skålen kostar 18,90 € i en affär men 28,90 € i alla andra. Tala om att ha luft i priserna!
Förresten fick jag användning för min skördekorg medan jag väntar på sensommaren:

13 comments:

Lotta said...

Hej! jag har en gammal liknande skål i blått jag ärvt av min mormor som jag bara älskar, just formen tilltalar mig massor! dock har jag ingen marimekkoskål, men har pillat på dom flera gånger men aldrig köpt. vet inte vad jag ska ha dom till, har ju redan en som jag använder och känner inget behov av fler, men de är URSNYGGA!!! HA en bra helg!

StrandviksVillan said...

Oj vilken samling!! Och så snygga bilder!

Jag har två stycken i klart glas, använder dom hela tiden.

Galleri MochB said...

Det var rätt många, så jag förstår tanken med att det borde räcka...;O) Jag har två!

Pink and white dreams said...

Hej
förstår att du måste ha den i äppelgrönt, jag har ännu kunnat hålla mig, men snart bär det nog av till butiken. De kom en ny till var det purpur månne den hette. Du kanske minns min samling, jag använder alltid någon av dem.
Din son har ju inte alls stora fötter då min far hade 47, det var stort det.
Ha en skön fortsättning på helgen

Sabi

Stjärnor & Champagne said...

Åhhherregud vad skålar. Jag har den i klarglas....Ja vilka båtar. Jag har 39 i mina Converse och tycker att dom ser stora ut..

Kram Anne

Sabina said...

Jag hoppas verkligen att hon inte kommer upp till 45... ever!! :)
Vad många fina skålar du har, en verkligen fin samling!
Skön söndag till dig med!
Kram S.

Jenny said...

Hej Ingela!
Oj, de skorna var rejäla i storleken:)
Marimekkoskålarna är såå fina, har några stycken själv. Den där gröna nyansen var ju ursnygg:)

Ha en härlig söndag,
kram Jenny

Kamomilla said...

:) Vilka båtar!! Hur himlans många färger finns det på de där fina Mariskålarna?

tales from an O.C. cottage said...

LOVE all that pretty glass! But I especially love those "Chucks"!!! Can't live without them!!!

m ^..^

Anonymous said...

Tack för din kommentar! Så skönt att höra av nån "som vet". Ganska intressant egentligen, då man får distans.Jag är en blandning av gammalt, ärvda prylar och Ikea från Borgå-tiden. Har du månne haft elefantsamling också eller är det Marimekko som gäller? Kram!

Skimrande kristaller said...

Kul att du redan nu fick andvändning av skördekorgen :) OJ vilken samling av skålar! Men dom ä fina! Ha det gott. Kram Lenita

Hem och Lycka said...

Vilken fin samling och vilket bra pris!

kram

Daniela said...

Vilken härlig samling du har. Själv har jag bara två blåa och en fake liten i klarglas :) I vilken butik hittade du "fyndpriset"? :)