Friday, 11 December 2009

Kvinnlig logik?

Först känner jag att jag måste skriva en kommentar till gårdagens blogginlägg, så ni inte tror att jag gillar fulfuru. Det där vitrinskåpet på den mittersta bilden är ett av mina hatobjekt här hemma. Tanken är att det ska målas vitt, men ingen verkar särskilt intresserad av att ta itu med projektet bland annat på grund av alla spröjsar. Maken har sagt att jag får tömma skåpet och köra iväg med det till ett måleri, men tror ni jag kommer mig för?
Lika lite som jag kommer mig för att beställa det där nya köket jag drömt om i flera år, trots att jag fått grönt ljus för det sedan länge. Kan inte någon vara snäll och sparka på mig? Hårt.


Så var det det där med logiken. Ni vet ju att jag harmas över den dyra chokladen jag köpte i helgen som var? Igår kväll när maken och jag var ute och handlade, gick jag förbi en hylla med Mozartkulor och kunde då till min förvåning konstatera att en ask kostade precis under sex euro. Alltså en euro mindre än den harmliga chokladkakan på Saluhallen! I vissa fall är jag väldigt sparsam, jag har till exempel aldrig köpt Mozartkulor även om jag tycker att de är bland det lyxigaste som finns i chokladväg. Nu var det något som klickade till i mig, och en ask kulor hamnade i shoppingkorgen. Om jag en gång kunde betala multum för den där chokladen som inte ens smakade gott i min mun, kan jag lika väl köpa en ask dyr choklad till, för då tar summorna enligt min logik ut varandra, och jag slipper gräma mig över chokladen framöver.

18 comments:

syssi said...

De e väl så att smakar de så kostar de:) Goda e dom så tusan!

Lilith said...

OK, nu sparkar jag dig HÅRT - iväg och beställ det nya köket nu! ;) Själv skulle jag vara eld och lågor om jag fick klartecken... Hoppas naturligtvis på de där extra slantarna jag bad tomten stoppa ner i julklappssäcken, men tror nog tyvärr inte det blir tillräckligt många slantar i alla fall... ;)
Du ska veta att ert vitrinskåp i furu är på länga vägar inte lika fult som mitt absoluta hatobjekt här hemma - den MÖRKBRUNA bokhyllan i rummet bredvid vårt sovrum! Den är helt GROTESKT FUL! Tänk dig mörkbrunt 70-80-tal... Tar mig direkt hem till klasskompisar och grannar på den tiden jag gick i lågstadiet, och tro mig, där vill jag inte vara NU! Och kan du tänka dig, min man hade hela TRE delar av bokhyllan i vardagsrummet när jag flyttade in! Ryser vid tanken... På den tiden stod TV:n i hyllan och passade inte alls. Som tur var köpte vi en ny TV-bänk strax efteråt för lite julklappspengar vi fick så två hylldelar försvann, förpassades tillbaka till svärmors ägo där de borde ha stannat in the first place... ;) Han hade tänkt vi skulle ha kvar den sista hyllan i vardagsrummet, men när det var nytapetserat (där rök mitt andra hatobjekt, de knallgula tapeterna!) och den nya TV-möbeln var på plats insåg han själv att nej, den passar ju inte alls in längre... Segerns ljuva sötma du vet! ;) Men tyvärr förpassades hyllan dock inte ur huset riktigt än utan hamnade i det andra sovrummet där den än så länge lever sin mörka tillvaro... Men tro mig, förr eller senare (helst förr då!) ska den ut!
Hörde annars av mamma igår att de där på Hemsktex hade -50% på allt, så kan hända att det blir en tripp till stan idag också för att se om samma sak gäller här - 50% rabatt på den där duken jag var ute efter vore ju helt perfekt! :)
Åh, Mozartkulor är såååå goda... Mmm, de är verkligen något av det godaste man kan hitta i chokladväg! :)

Lilja's Corner said...

Hur logiskt som helst tycker jag! :)
Och här får du en spark från mig, försiktig men hård!

Signe 1 said...

Kanonbra logik där, jag gillar den SKARPT!!:-) Mozartkulor som är så smarrigt!!:-).

Ser att jag hade missat ett inlägg här oxå, hur tusan gick det till, hihi??

Ha en fin fredag söta du!!

Kraam Sofia

Hans said...

Outgrundlig är kvinnors logik...

Sanna said...

Jag vill ju inte sparka dig..men jag tror hårt på att du kommer att få både nytt kök och vitmålat vitrinskåp tids nog.. :) Ja vad ska man sen säga om kvinnlig logik.. Tur var väl att den dyra chokladplattan inte var god så du slapp åka iväg och köpa ännu fler.. Det är väl lite med dyr choklad som med dyr glass.. Har du en gång smakat på Ben and Jerry's eller Mövenpicks chokladglass så vill man liksom inte ha något annat om man vill ha riktigt god glass.. Fast det kan man kalla vardagslyx då man unnar sig själv något riktigt gott! Mozart-choklad har jag aldrig köpt och jag gör säkert klokt i att inte köpa det heller.. ;)
Ha en skön helg!
Kram Sanna

StrandviksVillan said...

Hahaha! Nästa gång vi träffas ska jag ge dig - inte en spark - men en liten knuff kanske ;)
Du är så där "halvknasig" som de flesta av oss andra också är, förstå mig rätt! Men alla har inte så god humor som dig :D
Mitt hatobjekt var ju furu-tv-bänken, så gissa om jag dunkade mig i huvudet efteråt och undrade varför jag inte målat den tidigare?? Fast... hyllorna som ska sitta inuti är ännu omålade...

Eh, jag har aldrig smakat Mozar-kulor så jag kan inte uttala mig. Hos oss hör det till med en ask Aladdin varje jul åtminstone.

Förresten, samma hos oss: jag har grönt ljus för nya kökstapeter, men har inte ens kollat på några. Det är väl bara det att det är så jobbigt att ställa till såna där projekt, halva huset blir stökigt.

Got to go!
Vi hörs nåt nästa vecka!
Kramisar!

Vardagslyx said...

Finfin logik tycker jag! Det där med choklad är viktigt, det får inte förknippas med några tråkiga känslor - tur att du åtgärdat saken och nu känner dig nöjd!

Trevlig Helg!

Kram Pernilla

trollmor said...

Ibland måste nog tankar mogna kanske när det gäller att förändra .
Skönt att du bara har ett skåp hemma i fulfuru. Här hemma är det mycket som är så tyvärr och jag spyr snart åt allt.Tur är att gubben har börjat mjukna i den frågan och mina framtida ideer.
Nästa år ska det bli förändringarnas år här hemma hade jag tänkt. Som vanligt blir det väl hälften av allt jag vill men det är nog vackert så.
Trevlig helg på dig
kram ewa

Lyckoslanten said...

Du är rolig du och man kan tänka litet hur som helst, blott att det gagnar en själv. Ser att du har samma problem med furun. Jag har också ett sådant vitrinskåp i allrummet. Men hur i vida världen ska man få energi att måla det vitt. Det får vänta till ljusare tider. ha en skön helg!

Taina said...

Det är precis vad kvinnlig logik handlar om!

Kram

Anonymous said...

Stora investeringar på tusentals euro kan jag besluta om på några sekunder, men en lite pryl på några euro lämnar ofta kvar på butikshyllan. Sån e jag...

Men ett nytt kök... det skulle jag inte orka vänta på så länge!

Åsa

Loa said...

Jag borde ju inte titta in här, för pga av dig och ditt blogginlägg om hemtexdukar kunde jag ju inte låta bli att titta in på hemtex idag när jag hade chansen och det slank både det ena och andra ner i kassen ;O)
Jag faller ju så lätt för lockelsen av något vackert till mitt hem.

Trevlig helg och njut av dina Mozartkulor, de är gudomligt goda!

Kamomilla said...

Hah- jag har en gång målat ett sånt där skåp och det var för jä*ligt kan jag lova... Inte fick jag det snyggt heller så jag var glad när det "föll i bitar" efter ett antal flyttar....
Nu vill jag ha choko.

Hanna said...

Haha, ja tokiga är vi allihopa :D
Härliga funderingar! Klart du ska ha mozartkulor :)
Våra köksstolar är i fulfuru...fortfarande. Har lääänge tänkt måla dom... men har inte fått fingrarna ur än :(
Här får du en spark av mig... töm skåpet o beställ köket, pronto!

Ha en skön helg!
Kram kram!

Lotta said...

Hejsan-eller Godmorgon.
Sitter i soffan med Emil. Vaknade tidigt och sitter o kollar runt hos er medan Emil tillar på teve.
Visst måste man unna sej lite dyr choko. Mozartkulor är underbara.Har du smakat på Raffaello kokoschokladbollar? Förr köpte jag dem (läs hamstrade!) jag dem alltid på flygfälten eftersom de inte fans här ,men nu har jag sett att det finns i vr o varannan affär. Kolla efter dem i så fall. Underbara...
Furu... hm.... jag har oxå några saker som jag hatar i furu, soffbord och trapporna. Skulle såå vilja måla dem med vågar inte.
Hopas du har en fint veckoslut,
kram,Lotta

RockMom said...

Lyxig choklad kan man alltid unna sig!!

Annika said...

Bättre choklad det där, helt klart. Du vet ju iallafall att du får valuta för pengarna!
Kram