Monday, 17 March 2008

Delikatesser

Igår bestod efterrätten av den finländska påskdelikatessen memma, som vi åt med ovispad vaniljvisp, och idag har vi ätit turkisk yoghurt med hallonsylt. Det är svårt att säga vilken som är godare av det två, men jag tror nästan att yoghurten drar det längre strået. Memma måste man dock äta under påskhelgen, men eftersom den är lite laxerande, får man vara försiktig med mängden :)

5 comments:

Anonymous said...

Memma - vad innehåller det? På bild såg det spektakulärt ut.
Det är så himla kul o höra om andras matkulturer.
Kram ewa

Lenas pysselgrop said...

Här har det inte blivit inhandlat nån memma ännu, men visst borde man skaffa hem det till helgen. Gott är det, i lämpliga mängder...

ginga said...

MMMMM....Memma är gott, men det skall vara riktig grädde, som lägger sej på sidbenen

alegni said...

trollmor > memman innehåller vatten, rågmjöl, malt, salt, sirap o pomeransskal. jag har aldrig lagat memma själv, utan köper alltid i butiken.

den ser ju inte särskilt lockande ut eftersom den liknar koskit, men den smakar hundra gånger bättre än den ser ut :)

moster > nå, nog gar ju he å :)

lena > jag brukar i vanliga fall inte tjuvstarta, men ibland måste man göra undantag :)

Hans said...

Kombinera för all del inte memma med ärtsoppa... :)