Jag har nog inte riktigt hunnit med i höst. Jag har precis börjat använda strumpor igen efter sommaren, och nu hotas det redan med snö i väderleksrapporten. Hos oss blommar ju hortensian fortfarande. Kärleksörten, margueriten och astilben likaså. Det kan ju inte bli vinter än! Jag protesterar högljutt. Hör ni?
Titta,
Nina, här sitter min uggla och vaktar över gården.
Våra äpplen är små och maskätna i år, men de funkar ändå bra att använda till den äppeljuice som vi pressar i vår saftcentrifug. Dessa ser dock ganska oskadda ut, så dem gnagar vi i oss som de är.
Äppeljuicen som vi pressar själv (man kan givetvis också använda färdig äppeljuice från butikshyllan) kokar jag med lite farinsocker, kanelstång och ingefära och serverar som Hot Apple Cider.
Vill man kan man späda ut den med lite sprit också. Detta är ett bra alternativ till välkomstdrink eller när man vill få litet inre värme under ruggiga höstkvällar, men ändå tycker att det är för tidigt att börja korka sina glöggflaskor.