På min morgonyoghurt strör jag alltid en näve rostade pumpakärnor och lite torkade bär. Denna blandning har jag ätit alla morgnar sedan i slutet av januari - utom när vi var i London i juni - och än har jag inte tröttnat.
Vi gillar också rostade solrosfrön och använder dem på sallader och i stället för pinjenötter bland annat i pesto. Favoritblandningen för pesto är förresten både solrosfrön och pumpakärnor samt både persilja och basilika. Det är så gott så man nästan dånar. Lova att du testar!
9 comments:
Lovar och svär :)
Jo men jaaa!
Låter nyttigt! Lovar testa! :o)
Har en bricka stående framme på köksbänken med allehanda frön och nötter och det blir flitigt använda :)
Bra tips, tack, jag tycker väldigt mycket om fröer av alla slag och nyttigt är det också!
Agneta kram
DET är jättegott. SÅ gott, och lätt att göra själv också.
Jag brukar ha kärnorna på soppor också, speciellt på pumpasoppa, eller andra krämiga, släta soppor. MUMS!!!!
Kramar!
Mmm, pesto. I somras skulle jag odla en massa basilika att göra pesto av, men jag planterade basilikan under tomatplantorna, och det blev ju till ingenting.
Måste nog prova ditt tips här nån dag.
Gott med frön, man borde äta mer av dem, men pinjenötterna är nog lite onödigt dyra tycker jag.. Fint med pumpakärnorna i glasburken!
Ha det bra!
Låter smaskens och säkert väldigt, väldigt nyttigt också!
Kram Gugi
Post a Comment